Ο αντί-Στοχ στη Σλάβια

Η Σλάβια Πράγας έδρασε άμεσα μετά τη μεταγραφή του Μίροσλαβ Στοχστον ΠΑΟΚ (έναντι 1,5 εκ. ευρώ), με τους Τσέχους να προχωρούν στην πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους για χάρη του Νικολάε Στάντσιου.

Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός (ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τον Δικέφαλο), αποκτήθηκε έναντι 4 εκ. ευρώ από την Αλ Αχλί και ξεπέρασε τα 3.2 εκατομμύρια που είχαν δοθεί πέρυσι για τον Πίτερ Ογιαλίνκα. Στον Στάντσιου (που δεν έχει ποτέ ανταποκριθεί στις προσδοκίες), η Σλάβια ελπίζει να έχει βρει τον ηγέτη της κι εκείνος την Ιθάκη του.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή ομάδας. Η Άντερλεχτ το 2016 είχε δώσει 10 εκατομμύρια στη Στεάουα Βουκουρεστίου, για να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή βελγικής ομάδας όλων των εποχών, χωρίς όμως να στεριώσει ποτέ, ενώ η Σπάρτα Πράγας, την εποχή που προπονούσε ο Αντρέα Στραματσόνι, προχώρησε σε άλλη μια μεταγραφή… φιάσκο του Ιταλού τεχνικού, κάνοντας ξανά νούμερο 1 μεταγραφή τον Στάντσιου με 3.75 εκατομμύρια ευρώ.

Τον χειμώνα ο Ρουμάνος δόθηκε στην Αλ Αχλί αντί 10 εκατομμυρίων ευρώ, για να μείνει εκεί μόλις έξι μήνες. Η Σλάβια ελπίζει, ότι ο παίκτης θα «αναγεννηθεί» στις τάξεις της και θα τη διατηρήσει πρωταγωνίστρια.