ΕΡΤ : Στη νέα κυβέρνηση το… μπαλάκι

Παρά τις… παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και τις καταγγελίες του στον Άρειο Πάγο, η ΕΡΤ αποφάσισε μαζί με την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμβάσεις για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΦΗ και της Σούπερ Λίγκ 2.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη στο Μαξίμου, παρόντων του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.

Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν προλαβαίνει να υπογράψει συμβάσεις άμεσα και αυτή η διαδικασία πάει από βδομάδα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, η ΝΔ, εφόσον σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορεί -αν το αποφασίσει- να μην προχωρήσει αυτές τις συμβάσεις.

Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ :

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των  τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.