Ο Σάμαρης, ο Ποστέκογλου και ο Κούγιας!

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Σάμαρης είναι γέννημα θρέμμα της Παναχαϊκής. Αυτοί που το γνωρίζουν πάντως, θυμούνται πως ο ποδοσφαιριστής εκδιώχθηκε από την πατρινή ομάδα από τον Αλέξη Κούγια. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πλέον αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Παναχαϊκής, ενώ στους «μεγάλους» είχε συνεργαστεί με τον Ποστέκογλου, νυν προπονητή της Εθνικής Αυστραλίας.

Το 2009 ο Σάμαρης αρνήθηκε να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο, τέθηκε στο περιθώριο, με την ΠΑΕ (είχε περάσει πλέον στα χέρια του Αλέξη Κούγια) να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν: «Ο Ανδρέας Σάμαρης τίθεται εκτός προπονήσεων λόγω των συχνών επεισοδίων των οποίων προκαλεί, τραυματίζοντας στην προπόνηση τους συμπαίκτες του. Από τον Σάμαρη ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιο του, διότι όχι μόνο δεν προσφέρει αγωνιστικά, αλλά είναι επικίνδυνος για τους συμπαίκτες του, καθώς ήδη έχει τραυματίσει τους Παπαποστόλου και Βαλλιάνο».

Πάντως η ερασιτεχνική Παναχαϊκή εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την Εθνική και τον Σάμαρη, με αιχμές προς τον Κούγια:

«Η διοίκηση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τον άθλο της να προκριθεί για πρώτη φορά στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά της για τα συνεχή επιτεύγματα με την Εθνική ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη, αθλητή προερχόμενου από τα σπλάχνα της Ερασιτεχνικής.

Η διαρκής αγωνιστική άνοδος του Ανδρέα Σάμαρη, αποτελεί δικαίωση της επιμονής του και του ταλέντου του, δικαίωση η οποία ευτυχώς δεν ανακόπηκε από την εμπάθεια του κ. Κούγια ο οποίος τον οδήγησε στην φυγή του από την Παναχαϊκή και με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ το 2009 τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τους συμπαίκτες του» το δε 2011 «καθυστερημένο παιδί».

Η Π.Γ.Ε. εύχεται στον Ανδρέα ακόμη καλύτερες ημέρες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην ιδιωτική ζωή του και ελπίζει το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά από το σωματείο μας και να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες, διατηρώντας άσβεστη την 123χρονη ιστορική προσφορά της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στον Ελληνικό Αθλητισμό».

 

* Στην φωτογραφία ο Σάμαρης με τον Ποστέκογλου, όταν συνεργάζονταν στην Παναχαϊκή  (πηγή www.patrasevents.gr)