Έξι μετάλλια για τον ΠΑΟΚ στην Κολύμβηση!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο 83ο Open Ανδρών – Γυναικών, που διοργανώθηκε το διήμερο 20-22 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο του Αλίμου.

Ο «Δικέφαλος» κατέκτησε συνολικά έξι μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα, καταλαμβάνοντας, έτσι, την 7η θέση στην τελική βαθμολογία, ανάμεσα σε 57 σωματεία. Επίσης, η «ασπρόμαυρη» κολυμβητική ομάδα έχει να επιδείξει δύο πανελλήνια ρεκόρ και πάνω από 15 συμμετοχές σε τελικούς αθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο γυναικών κατέκτησε η 21χρονη αθλήτρια Μιχαλάκα Μαρία-Γεωργία με χρόνο 1:11:25, η οποία και δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη από τη κατάληψη της πρώτης θέσης και ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια και τους φίλους μου, που με στηρίζουν ψυχολογικά σε ότι κι αν κάνω», θέτοντας ως μεγάλο στόχο την διατήρηση των κεκτημένων της, την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Η ίδια αθλήτρια χάρισε στο Σύλλογο και τα δύο από τα τρία ασημένια μετάλλια στα 50μ. και 200μ. πρόσθιο γυναικών.

mix

Το τρίτο ασημένιο μετάλλιο ήρθε από τον 16χρονο Νίκο Σοφιανίδη στα 100μ. ύπτιο ανδρών με χρόνο 56.74, σπάζοντας, παράλληλα, το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε ο ίδιος. Δεν αρκέστηκε, όμως, σ’ αυτό, αφού κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 200μ. ύπτιο ανδρών με χρόνο 02:03:69, βελτιώνοντας το δικό του (02:03:90), που κατείχε από τον περασμένο Μάιο και χαρίζοντας, έτσι, το χάλκινο μετάλλιο στο Σύλλογο. Το δεύτερο χάλκινο ήρθε και πάλι από τον ίδιο αθλητή, αυτή τη φορά, στα 50μ. ύπτιο ανδρών. Στις δηλώσεις του, ο νεαρός κολυμβητής του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, με το βλέμμα του, πλέον, στραμμένο στην προετοιμασία για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα στο Ισραήλ, το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ελπίζω να συνεχίσω εξίσου δυνατά στη συνέχεια. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τον σύλλογο του ΠΑΟΚ που με φιλοξενεί με τόση στήριξη», τόνισε.

50

Από’ κει και πέρα, ο «Δικέφαλος» έχει να επιδείξει μια 4η θέση από τον Ταυλαρίδη Απόστολο στα 200μ. ελεύθερο ανδρών, αλλά και δύο τέταρτες θέσεις από τις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και γυναικών (Θεοδωρίδης, Μιχαντάσης, Σοφιανίδης, Ταυλαρίδης) και (Τοπαλνάκου, Μιχαλάκα, Νεοφύτου, Καισίδου). Μια 5η θέση από την σκυταλοδρομία ανδρών 4Χ100μ. ελεύθερο (Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Θεοδωρίδης, Ταυλαρίδης) και δύο έκτες θέσεις από τον 32χρονο Παπαδόπουλο Χρήστο στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών και τη Νεοφύτου Σώτια στα 100μ. πεταλούδα γυναικών, αντίστοιχα. Τέλος, 7ος κατετάγη ο Ταυλαρίδης Τόλης στα 100μ. ελεύθερο ανδρών και 8η η Καισίδου Μαρία στα 100μ. ελεύθερο γυναικών, αλλά και η ομάδα της σκυταλοδρομίας γυναικών στα 4Χ100μ. ελεύθερο (Καισίδου,Ιωάννου,Νεοφύτου,Τοπαλνάκου).

Κι επειδή στον αθλητισμό μετρά, πάνω απ’ όλα, η συμμέτοχή, επιπλέον τελικούς είχαμε για τους Αναστασιάδη Ηρακλή, Μιχαντάση Χρήστο, Ξάνθου Λεύκιο, Ιωάννου Ράνια και για τη σκυταλοδρομία ανδρών αποτελούμενη από τους Θεοδωρίδη, Σοφιανίδη, Αναστασιάδη και Ταυλαρίδη.