Η εντολή, οι οδηγίες, οι ετοιμασίες

«Προσέξτε μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα»! Οι τρεις απεσταλμένοι της ΟΥΕΦΑ ήταν ξεκάθαροι και σχεδόν απόλυτοι μιλώντας με τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και της παρουσίας των φίλων του «Δικεφάλου» εντός και εκτός Τούμπας. Τα λόγια τόσο του παρατηρητή αγώνα, όσο και του υπεύθυνου ασφαλείας, που θα βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο, έμοιαζαν σαν «καμπανάκι», καθώς ο ΠΑΟΚ είναι δις υπότροπος, αλλά τα στελέχη της ΠΑΕ έχουν την εμπειρία πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων και είναι σχεδόν σίγουροι, ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Πάντως, η απόφαση είναι δεδομένη εδώ και μέρες για αυξημένα μέτρα προστασίας. Στην Τούμπα έχει σημάνει πραγματικός συναγερμός και η παρουσία του Μισέλ Πλατινί και των επιτελών της ΟΥΕΦΑ έφτανε από μόνη της για να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, που ξεκινούν από την μεγάλη αστυνομική δύναμη εντός και εκτός του γηπέδου και καταλήγουν στον επιπλέον αριθμό των «σεκιούριτι» που θα εργαστούν από νωρίς προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Σε λίγη ώρα στην Τούμπα θα υποδεχθούν τα στελέχη της ΟΥΕΦΑ, τους τρεις παρατηρητές, την εξάδα των διαιτητών και τους ανθρώπους της Μπενφίκα για τον καθιερωμένο έλεγχο του γηπέδου και την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ηδη από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν γίνει διάφορες συσκέψεις των επιτελών του ΠΑΟΚ με τους απεσταλμένους της ΟΥΕΦΑ, επισήμως έχουν ενημερωθεί για το Sold Out των εισιτηρίων, αλλά και για διάφορες «εκδηλώσεις» των φίλων του ΠΑΟΚ, όπως το γιγάντιο πανό της Μηχανιώνας κ.α.

Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των φιλοξενούμενων οπαδών και αυτό τονίστηκε και χτες το βράδυ με την παρουσία περίπου 100 φίλων της Μπενφίκα στην προπόνηση της ομάδας τους. Επισήμως, η πορτογαλική ομάδα έχει ενημερώσει για περίπου 300 φίλους της οι οποίοι θα βρεθούν στη θύρα 8 του γηπέδου.

Επίσης, το θέμα του ρατσισμού είναι υψηλής προτεραιότητας για τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ, που το επισήμαναν πολλάκις στους παράγοντες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι από την πλευρά τους θα ενημερώσουν με κάθε τρόπο τους φίλους της ομάδας προκειμένου να μην υπάρξει θέμα τιμωρίας για το συγκεκριμένο θέμα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα προγραμματισμένα μίτινγκ που αφορούν τα ΜΜΕ, καθώς η εικόνα από την Τούμπα θα ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν και οι τελευταίες δοκιμές στο τελετουργικό του αγώνα.