Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Για μία ακόμα χρονιά το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, παρά τα όσα υποστήριζαν περί του αντιθέτου τα υψηλόβαθμα στελέχη του. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι στις 14 Ιουλίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για συμμόρφωση (;) του Έλληνα φορολογούμενου. Πού να έρθει δηλαδή η ώρα να μην χρειαστεί να δοθεί και παράταση…

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».