Τους πήρε το… σκοτάδι! (vds)

Ρεκόρ έκαναν Μάριν Τσίλιτς και Τόμας Μπέρντιχ αφού έμειναν μέχρι πολύ αργά στο Court 3 για να ολοκληρώσουν τη μεταξύ τους συναρπαστική αναμέτρηση για τον 3ο γύρο του Wimbledon, με τον Κροάτη να παίρνει τη μεγάλη νίκη στο tie break του 3ου σετ. Το ματς ολοκληρώθηκε στις 21:38 (τοπική ώρα, 23:38 ώρα Ελλάδας) και καταγράφηκε ως το πιο “καθυστερημένο” ματς στην ιστορία του Championships, σε court πλην του κεντρικού. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν για ένα ματς που ολοκληρώθηκε στις 21:35 το 1981

Ο Τσέχος, Νο6 του ταμπλό, δεν μπόρεσε να μειώσει σε 2-1 σετ και να πάρει παράταση ζωής, οδηγώντας το παιχνίδι στο Σάββατο, με τον Κροάτη να ολοκληρώνει στα τρία σετ τη σπουδαία νίκη του με 7-6(5), 6-4, 7-6(6).

Πολλά παράπονα είχε ο Μπέρντιχ, τόσο απ’ τους διοργανωτές που επέμειναν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, παρά το προχωρημένο της ώρας και της περιορισμένης ορατότητας αλλά και από έναν συγκεκριμένο κριτή γραμμών τον οποίον ζητούσε επίμονα να αντικατασταθεί.

Μάλιστα, ο Μπέρντιχ δεν είχε ούτε τη βοήθεια του Haw Eye στο τέλος του ματς αφού το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

«Ο διαιτητής μου είπε ότι το hawk eye δεν λειτουργούσε λόγω του σκότους. Αν ένα μηχάνημα δεν λειτουργεί, αφού δεν έχει επαρκεί φωτισμό, εμείς γιατί συνεχίζουμε να παίζουμε; Δεν είχα καν την ενέργεια να του πω να σταματήσουμε. Δεν ήθελα καν να του μιλήσω. Αφού είχε σκοτάδι, έπρεπε να σταματήσουμε», πρόσθεσε ο 28χρονος Τσέχος.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα:

ΠΗΓΗ: tennis24.gr