Η τελευταία μέρα του Ιούλη του 2003, έμελλε να είναι και η τελευταία της ζωής του Χάρη Σαββίδη…
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, άφησε στο νοσοκομείο της Βέροιας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο.
Βρέθηκε στην προεδρία της ΠΑΕ από τις 14/11/1985 διαδεχόμενος τον Πέτρο Καλαφάτη μέχρι τις 24/6/1988, όταν τον διαδέχτηκε ο Γιάννης Δεδέογλου.
Στα νιάτα του υπήρξε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ προερχόμενος από την ομάδα της Βέροιας, από όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Στα πρώτα του παραγοντικά χρόνια, βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παντελάκη, ήταν όμως ένα από τους έξι που συνετέλεσαν στην ανατροπή του το καλοκαίρι του 1984!
Ο Χάρης Σαββίδης ήταν άρρωστος ΠΑΟΚτσής θεωρείται όμως από πολύ κόσμο μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και αυτό κυρίως για την πώληση των Μπανιώτη – Λίμπρεχτς μετά την εξάρα των Σερρών, κάτι πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά!
Τις μέρες που ακολούθησαν υπήρξε λαϊκή κατακραυγή για αυτήν του την ενέργεια, έγινε μέχρι και συλλαλητήριο εναντίον του, με τον κόσμο να φωνάζει το αξέχαστο: “Σαββίδη παραιτήσου δεν είναι μαγαζί σου…” Η δικαιολογία που λέχθηκε από τον ίδιο: “Με βραχυκύκλωσαν και υποχρεώθηκα να πουλήσω”, δεν έπεισε κανέναν!
Αν και αρχικά έγινε εναντίον του στη Συνέλευση πρόταση μομφής, με την πάροδο του χρόνου η υπόθεση ατόνισε, ο Σαββίδης υποσχέθηκε τον Φλεβάρη του 1988 εκλογές, οι οποίες τελικά έγιναν στις 23/6/1988 με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων (πολύ μεγάλος ο αριθμός) και ο Γιάννης Δεδεόγλου ανέβηκε στην προεδρία της ΠΑΕ.
Άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά κατά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, βεβαιώνουν πως ήταν ένας αγνός ΠΑΟΚτσής, ποτέ δεν κρύφτηκε, αλλά έλεγε πάντα τα πράματα με το όνομά τους, λειτουργώντας όμως κάποιες φορές υπερβολικά αυθόρμητα.
Αυτό το τελευταίο, ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε σε κάποιες περιπτώσεις. Αξέχαστη η ατάκα που συχνά πυκνά έλεγε: “Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς μυαλοπώληδες, ανθρώπους με λεφτά δεν έχει!”.
Στα… μελανά σημεία της προεδρίας του η ελευθέρας που πήρε ο Γιώργος Κωστίκος λόγω μείωσης της προσωπικότητάς του, αλλά και ο τρόπος που χειρίστηκε την απεργία των ΠΑΕ τον Μάιο του 1987 και εξαιτίας της οποίας ο ΠΑΟΚ έχασε την έξοδό του στην Ευρώπη, πληρώνοντας το μάρμαρο, καθώς η ομάδα από 2η κατέληξε στην 5η θέση.
Πηγή : paokmania.gr