70.000 Αργεντινοί στο Σάο Πάολο!

Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές του Σάο Πάολο για την… κάθοδο των Αργεντινών φιλάθλων! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών και της αστυνομίας πάνω από 70.000 Αργεντινοί αναμένονται να φτάσουν κατά κύματα στην πόλη για το ματς εναντίον της Ελβετίας το μεσημέρι (13:00 τοπική ώρα) της Τρίτης.

Το ζητούμενο για τις αρχές δεν είναι μόνο η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού φιλάθλων, αλλά ότι περίπου 30.000 και πλέον Αργεντινοί θα ταξιδέψουν στο Σάο Πάολο χωρίς εισιτήριο. Η επίσημη χωρητικότητα της «Αρένας» του Σάο Πάολο είναι 62.601 θέσεις και δύσκολα θα μπορέσει να φιλοξενήσει πάνω από 40.000 Αργεντινούς, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να «κόβουν βόλτες» στις κεντρικές πλατείες της πόλης και στους δρόμους κοντά στο γήπεδο.

Με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς είναι γνωστή η κόντρα και το μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Αργεντινούς και Βραζιλιάνους.

Αυτός που είχε πλάκα, πάντως, ήταν ο Ελβετός τερματοφύλακας, Ντιέγκο Μπενάλιο. “Θα παίξουμε στην έδρα μας, οι Βραζιλιάνοι θα είναι μαζί μας λόγω της κόντρας με τους Αργεντίνους” είπε χθες στη συνέντευξη τύπου. Μόνο που απ΄ ότι φαίνεται, στο γήπεδο οι περισσότεροι θα είναι Αργεντίνοι.