«Αξίζαμε την πρόκριση, κλειδί το γρήγορο γκολ»

Ο Σάββας Παντελίδης χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση της ομάδας του, τονίζοντας πως σημείο-κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το γρήγορο γκολ της ομάδας του.

Στην αρχική τοποθέτησή του, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Κάναμε μια εμφάνιση σοβαρή χωρίς να πούμε ότι είμαστε έκπληκτοι από την απόδοσή μας. Περιμένουμε περισσότερα. Στο σύνολο των δύο παιχνιδιών, θεωρώ ότι αξίζαμε την πρόκριση. Συγχαρητήρια στα παιδιά κάποιες στιγμές δυσκολεύτηκαν με την ζέστη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι και την εικόνα της ΑΕΛ: «Το ματς καθορίστηκε από το γρήγορο γκολ. Ασφαλώς θα πρέπει να ρισκάρεις παραπάνω. Σε εκείνο το σημείο και μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο κατά ένα περίεργο τρόπο και χωρίς εντολή οπισθοχωρήσαμε. Αυτό έδωσε θάρρος στον αντίπαλο και επιτέθηκε και μας πίεσε στην περιοχή μας. Το κλειδί του ματς ήταν ότι ανοίξαμε γρήγορα το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε άλλο παιχνίδι, μας δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς, όμως εκεί θέλουμε λίγο περισσότερη προσοχή».

Για τη συνέχεια στο Europa League: «Ό,τι πανηγυρίσαμε, πανηγυρίσαμε. Έρχεται ένα ματς πολύ πιο δύσκολο».

Για τις μεταγραφές: «Μη με ρωτάτε για τα μεταγραφικά. Το μυαλό μου είναι πως θα ξεκουράσω τους παίκτες μου».

Για το 4-3-3 που χρησιμοποίησε για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο: «Το σχήμα με τους 3 χαφ είναι αυτό που δουλεύουμε και στην προπόνηση για κάποια λεπτά στα παιχνίδια. Δεν είχαμε τον χρόνο να το δοκιμάσουμε στα φιλικά και είμαστε υποχρεωμένοι να το δοκιμάσουμε στις προπονήσεις και σε επίσημους αγώνες».

Για την εικόνα του Άρη: «Έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα. Παίρνουμε μέτρα πίσω χωρίς να μας πιέζει ο αντίπαλος. Ίσως να είχε δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα. Είχαμε πει να μην πιέσουμε στα πρώτα 20 λεπτά για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Ίσως αυτό παρεξηγήθηκε. Το δεύτερο, ενώ παίρναμε την μπάλα μπορούσαμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο ή να κρατήσουμε την μπάλα, ήμασταν νευρικοί και χάναμε την μπάλα. Αυτό θεωρώ ότι είναι άγχος»