Δεν μας… υποτιμά η Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα έχει διαλέξει για τον εαυτό της τον ρόλο του φαβορί στο αυριανό παιχνίδι και όπως λένε οι ίδιοι οι Κοσταρικανοί δεν θα μας υποτιμήσουν!

Η Ελλάδα παίζει “aggressive” ποδόσφαιρο, και τακτικά είναι πάρα πολύ καλή. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και να αποφύγουμε τις επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις της. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο, αισθανόμαστε πολύ δυνατοί, και θέλουμε πάση θυσία να πετύχουμε περισσότερα για την χώρα μας” είπε ο 61χρονος Χόρχε Λουίς Πίντο, ο Κολομβιανός προπονητής της Κόστα Ρίκα.

Μας αρέσει αυτό το γήπεδο (σ.σ. εδώ κέρδισαν την Ιταλία), μας αρέσει ο κόσμος εδώ, αισθανόμαστε ότι θα παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε να κάνουμε δώρο στον κόσμο εδώ μια νίκη” συμπλήρωσε ο Πίντο.

Είμαστε εδώ και γράφουμε ποδοσφαιρική ιστορία για τη χώρα μας, και ξέρουμε ότι οι άνθρωποι στην πατρίδα, το απολαμβάνουν. Θέλουμε να εκπλήξουμε τον κόσμο” συμπλήρωσε ο μέσος της Κόστα Ρίκα, Μίκαελ Μπαράντες.

Στο μεταξύ, στην Κόστα Ρίκα ο κόσμος ζει στους ρυθμούς του αγώνα με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι Κυριακή κι έτσι δεν θα χρειαστεί ο πρόεδρο της χώρας, Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς, να δώσει ρεπό στους δημόσιους υπαλλήλους για να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, όπως έκανε στη φάση των ομίλων.

Οι Κοσταρικανοί θα είναι σαφώς περισσότεροι από τους Έλληνες αύριο στο Ρεσίφε, αν και η απόσταση από την πατρίδα τους δεν είναι μικρή.

Από την πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το Ρεσίφε, είναι περίπου 5.800 χιλιόμετρα!