Ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε στον Αrena 89,4 για το ντοκιμαντέρ της περσινής σεζόν.
Aναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το αν καταγράφονται γενικότερα οι στιγμές: «Φυσικά και καταγράφονται. Καλό θα ήταν κάποτε να κατανοήσουμε, ότι οι ταινίες δεν συνδυάζονται πάντα με τίτλους. Και πέρυσι όταν δεν καταφέραμε να περάσουμε στο ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βγήκε το ανάλογο mini movie για την πορεία στα προκριματικά, αλλά περνούσε το αντίστοιχο μήνυμα που θέλαμε».
Για το τι θέλει να περάσει στον κόσμο: «Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να καταλάβει ποιοι είναι οι παίκτες. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρει ποιος είναι ο άνθρωπος, ποιες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που σχηματίζονται, πως ζουν οι παίκτες, πως αντιδρούν σε στιγμές που θεωρητικά δεν τους βλέπει κανένας. Θέλουμε να βγάλουμε το συναίσθημα, την περηφάνια που νιώθουμε όλοι για ότι συνέβη στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι στιγμές και καταστάσεις που αλλάξει ζωές πολλών ανθρώπων. Είναι κάτι που θα μείνει και θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να είναι μια παρακαταθήκη και να λένε τι έγινε τότε. Είναι καλό να υπάρχουν και να μένουν. Τα παιδάκια που είδαμε χθες να τα δούμε όταν μεγαλώσουν. Είναι ωραίο νομίζω».
Για το αν είναι σημαντική η σχέση ομάδας-φιλάθλων: «Νομίζω είναι απαραίτητο, γιατί παρότι είμαστε μια εποχή που όλα είναι άκρως τεχνοκρατικά, το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι ένα άθλημα και είναι μια επιχείρηση ουσιαστικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν πάυει να είναι το σπορ που αγαπήσαμε όλοι πιτσιρικάδες να θέλαμε να βλέπαμε τον εαυτό μας και μέσα σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Όλοι έχουν αθληθεί η όχι, θέλαμε να δουν πως ζει μια ομάδα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, να δώσει στον κόσμο του να ταυτιστεί με την ομάδα στο γήπεδο».
Για τον αν έχουν συνηθίσει οι παίχτες στην κάμερα: «Είναι πολύ θετικοί, έχουν καταλάβει και αυτοί πως παίζεται το παιχνίδι εκτός γηπέδου. Θέλουν και αυτοί να δείξουν τον εαυτό τους. Τους αρέσει, στον βαθμό που αρέσει σε έναν ποδοσφαιριστή να κάνει κάτι πέρα από το να παίζει μπάλα. Δουλεύουμε με ένα πολύ κλειστό γκρούπ ανθρώπων, γιατί θέλουμε να αισθάνονται οικία, όχι γιατί δεν θα συνεργαστούν, απλά θέλουμε να είναι ο εαυτός του. Θέλουμε ότι βγει να είναι 100% αληθινό. Όταν ζεις κάποιους καθημερινά, έχεις τις αντιδράσεις που έχεις με έναν φίλο σου. Αυτό βγάζει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν είναι κάτι φτιαχτό όλο αυτό. Ότι ζούμε καθημερινά, εμείς το οπτικοποιούμε».
Για το πλαίσιο δουλειάς: «Μαζεύουμε στιγμές και στο τέλος το μορφοποιούμε. Είναι μια δουλειά δεν γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το ντοκιμαντέρ για τον τελικό, όπου είχες να διαχειριστείς μια εβδομάδα. Είχες να διαχειριστείς πλέον, μια ολόκληρη χρονιά. Πολλά παιχνίδι, καθημερινότητα είναι τελείως διαφορετικό. Απαιτεί συνέπεια και να είσαι ταγμένος σε αυτό. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις ένα δύσκολο παιχνίδι, να είσαι εκεί μπροστά τους με μια κάμερα και να ξέρουν ότι κάποιος τους βλέπει».
Για τον Λουτσέσκου και την αντιμετώπιση του: «Δεν υπήρχε ούτε τώρα, ούτε στον τελικό κάποια δική του αφήγηση, απλά τότε δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί συνέχισε και έκανε ότι έκανε. Σε τέτοιες στιγμές είναι πιο σημαντικό να μιλάνε τα έργα σου, οι ομιλίες του στις προπονήσεις, τα παιχνίδια, όπου ήταν και επικριτικός για ότι συνέβαινε. Οι ομιλίες του, ήταν πολύ καλύτερες από οποιαδήποτε συνέντευξη του. Δεν άλλαξε το σενάριο μας. Είχαμε την ιστορική υποχρέωση να το καταγράψουμε και αυτό θα υπάρχει για πάντα. Θέλαμε να καταγραφεί όπως έγινε, για αυτό και είδαμε παίκτες που έφυγαν όπως ο Κάνιας, ο Σάκχοφ κτλπ. Είδαμε όλους αυτούς να μιλάνε για τον κύριο Σαββίδη, για την αγάπη τους».
Για τον Βαρέλα: «Ο Βαρέλα είναι ακριβώς αυτό που είδαμε, ένα παιδί που είναι συναισθηματικό, δουλεύει πολύ πάνω στο κομμάτι αυτό. Βοηθάει πολύ τους συμπαίκτες του στο κομμάτι της εμψύχωσης, το οποίο το είδατε. Έχει σχεδόν πάντα τον τελευταίο λόγο. Το ζει. Είναι πολύ συναισθηματικό παιδί, τον βλέπεις να κλαίει, να αγκαλιάζει τους συμπαίκτες του. Ήταν πάντα εκεί, πρώτος από όλους, ακόμη και στην περίοδο, όπου εκκρεμούσε η ανανέωση του. Θα δώσει πάντα το 150%».
Για τον Κρέσπο και τα… γάντια: «Είναι η συνέχεια της ομιλίας του Λουτσέσκου. Ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που επέκρινε ο προπονητής για την συμπεριφορά του τις προηγούμενες ημέρες. Και από μόνος του, έφερε τα γάντια του μποξ, για να σπάσει εκείνο το μούδιασμα που υπήρχε εκείνες τις ημέρες. Έχει την ατάκα, χιούμορ, είναι κρυφή πληγή. Είναι από αυτούς που θα ξεκινήσουν πάντα τον χαβαλέ».
Για τον Πασχαλάκη: «Είναι ένα μεγάλο παιδί. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει ποτέ, με την έννοια να τον βάλουμε σε καλούπια, λόγω ηλικίας. Όσο χρονών και να είναι, πάντα θα είναι ο ίδιος. Αλλά πιστεύω, ότι μέσα σε αυτή την τρέλα, έχει και μια σοβαρότητα, που δεν μπορούν να αντιληφθούν πολλοί. Δηλαδή μέσα στις συνεντεύξεις του, ο Αλέξανδρος είναι αυτός που είναι πιο μαζεμένος. Αυτό είναι και το πρόσωπο που δείχνει γενικά όταν μιλάει στις κάμερες, εκτός από στιγμές που είναι τελείως χαλαρός, αλλά δεν μιλάει ο ίδιος, παρότι τον τραβάνε».
Για την αγάπη όλων προς τον Βιειρίνια: «Είναι ο εαυτός του και έχει καταφέρει να τον αγαπάμε όλοι. Για να το πετύχει αυτό, δεν μπορείς να κάνει κάτι, πέρα από το να είσαι αυτός που είσαι. Ο Αντρέ είναι ο άνθρωπος που δεν θα φωνάξει για να ηγηθεί. Θα το δείξει με τον τρόπο του. Την στάση του, την συμπεριφορά του. Είναι φανταστικός άνθρωπος, φανταστικός χαρακτήρας και και πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει γράψει το όνομα του και παραμένει ταπεινός, και κοντά σε όποιο ζητήσει την βοήθεια του, ακόμη και αν δεν του πει κάποιος κάτι, θα είναι εκεί να τον βοηθήσει. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ακούς όλα αυτά που λένε οι συμπαίχτες σου. Νομίζω ότι ο Βιειρίνια, είναι ο μοναδικός που λαμβάνει καθολικής αναγνώρισης, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων».
Για τον Πρίγιοβιτς: «Γενικά το δέσιμο που υπήρχε και υπάρχει, είναι αυθεντικό. Το βλέπουμε και συνεχίζεται. Αν παρακολουθήσει κανείς αυτούς που έφυγαν, θα δείτε ότι οι πρώτοι που θα σχολιάσουν, θα είναι ο Ζαμπά, ο Καντουρί, ο Σάκχοφ. Ας πούμε ο Κάνιας που έφυγε στον Ερυθρό, ανέβασε φωτογραφία με τον Τζάλμα Κάμπος που είναι στην Τουρκία. Είναι πραγματική ανθρώπινη φιλία. Είναι καταστάσεις που τους έδεσαν με τέτοιο τρόπο, που δεν πρόκειται αλλάξει».
Για το τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ: «Ότι πρέπει να προσέξει σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με έναν αντίπαλο που έχει και κόσμο. Δεν χρειάζεται να πετάξουμε τίποτα μέσα, να ανάψουμε καπνογόνα, ακόμη και να υπάρχουν ανοιχτοί διάδρομοι, γιατί επιφέρουν πρόστιμο. Πρέπει να δείξουμε το καλό πρόσωπο του ΠΑΟΚ, ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Αλλά η συμπεριφορά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και η Τούμπα είναι υπόδειγμα».
Πηγή: Arena FM 89.4