Λούκας και Λα Κορούνια : Τι ισχύει

Από χθες είναι γνωστό το φλερτ του Λούκας Πέρεζ με την Λα Κορούνια. Πλέον είναι προφανές ότι δεν πρόκειται απλά για ένα φλερτ, αλλά για μία συμφωνία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι από σήμερα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο Ελατοχώρι, αλλά όπως όλα δείχνουν, αργά ή γρήγορα θα πάρει τον δρόμο για την πατρίδα του για να παίξει στη Λα Κορούνια.

Το πρώτο δεδομένο είναι η επιθυμία του Λούκας να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Κάτι δεν του αρέσει πια, το γιατί το ξέρει ο ίδιος, το βέβαιο είναι ότι προτιμά να φύγει και το έχει δείξει.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως κι ο ΠΑΟΚ δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα να τον κρατήσει. Μην ξεχνάμε πως ο Λούκας έχει κι ένα σχετικά βαρύ συμβόλαιο, παίρνει 700.000 ευρώ το χρόνο και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να θεωρούν ότι μ΄ αυτά τα χρήματα, μπορούν να πάρουν καλύτερο παίκτη. Ή έστω έναν παίκτη της δικής του αξίας με λιγότερα χρήματα. Άλλωστε οι εποχές που η κάνουλα έτρεχε ασταμάτητα, έχουν περάσει.

Η επιθυμία, λοιπόν, για διαζύγιο ήταν κοινή, το ζητούμενο είναι να βρεθεί ομάδα που θα καλύψει το συμβόλαιο του Λούκας και φυσικά θα δώσει κάτι και στον ΠΑΟΚ. Φαίνεται πως βρέθηκε στην περίπτωση της Λα Κορούνια. Ο Λούκας θέλει να παίξει στην ομάδα της Γαλικίας, άλλωστε απ΄ αυτή την περιοχή είναι η καταγωγή του.

Η Λα Κορούνια φέρεται αυτή τη στιγμή διατεθειμένη να πάρει τον Λούκας για έναν χρόνο δανεικό, καλύπτοντας το συμβόλαιο που έχει στον ΠΑΟΚ (αν το καλύψει στο σύνολό του, δηλαδή τις 700.000 ευρώ, είναι ένα θέμα, αν και στον ΠΑΟΚ υπάρχει η αίσθηση πως αυτό θα γίνει) και θα έχει το δικαίωμα το άλλο καλοκαίρι να αγοράσει τον Λούκας με ένα προσυμφωνημένο ποσό. Άλλωστε, ο Λούκας έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2016.

Στην Τούμπα υπάρχει η αίσθηση ότι η συμφωνία είναι σχεδόν κλεισμένη κι απομένει να δει κι ο ΠΑΟΚ τι επιλογές θα έχει στα άκρα της επίθεσης, ώστε να δοθεί το ΟΚ για να φύγει ο Λούκας.

Θεωρείται πως αργά ή γρήγορα, αυτό θα γίνει.