Μάζευε και πάμε παρακάτω

Είναι από τα παιχνίδια και φεύγουν και λες, «ΟΚ, έγινε η δουλειά, πάμε παρακάτω». Ο ΠΑΟΚ είναι σε μια περίοδο, που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και οι νίκες τον βοηθούν σ΄ αυτό.

Δεν έχει νόημα να σταθεί κανείς πολύ σε ότι έγινε εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο ΠΑΟΚ κλυδωνίστηκε το καλοκαίρι, και σ΄ αυτή τη φάση, το ζητούμενο ήταν ένα. Τρεις νίκες. Με Παναιτωλικό, που έγινε και Πανιώνιο την Κυριακή, και πρόκριση επί της Σλόβαν την Πέμπτη. Μετά θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κάνει το μάξιμουμ σ΄ αυτά τα παιχνίδια και μετά τη διακοπή, όταν θα έχει κλείσει το ρόστερ, από τυχόν προσθαφαιρέσεις και θα έχει αρχίσει να παίρνει μορφή η ομάδα, που θέλει να φτιάξει ο Φερέιρα, θα μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν.

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν είδαμε συγκλονιστικά πράγματα. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βγάλει ένταση στο παιχνίδι του, δείγμα του ότι ακόμη ψάχνει την ταυτότητά του, αλλά να καθαρίζει το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, μέχρι το 92’.

Ο Φερέιρα, μετά από τρία παιχνίδια με τα ίδια πρόσωπα, έριξε στο τραπέζι καινούρια χαρτιά. Σφιντέρσκι, Ντόουγκλας Αουγούστο, Λημνιός. Το κρατάμε κι αυτό, η δεξαμενή μεγαλώνει και στην πράξη.

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει, πλέον, ΜΟΝΟ το παιχνίδι με τη Σλόβαν. Η Τούμπα πρέπει να γεμίσει, πρέπει να είναι ηφαίστειο, ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί τον έστειλε η συμμορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για τις εγχώριες ας μη μιλήσουμε ακόμη. Ας περιμένουμε ακόμη λίγο. Ας περιμένουμε να δούμε πόσο περισσότερο θα ξεφτιλιστούν.

Υ.Γ.1. Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, που διαχειρίστηκε μόνος του τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, μεγάλη νίκη, που δεν έφαγε τους εκβιασμούς και πρόσφερε το παιχνίδι του σε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές του PAOK TV. O ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει ΚΑΙ αυτό.

Υ.Γ.2. Την Κυριακή έρχεται στην Τούμπα ο Πανιώνος του Ζαμάνη, που χθες αποβλήθηκε επειδή είπε στον διαιτητή Ζαχαριάδη «βάλε μπλούζα του ΠΑΟΚ». Αυτός είναι ο πόνος τους. Έτσι είναι, όταν ταυτίζεσαι με τους φίλους σου..