Πήρε εκδίκηση από την… παράδοση (Video)

Η Γερμανία ζορίστηκε από τους Αλγερινούς, αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίστασή τους, να τους κερδίσει με 2-1 στην παράταση και να περάσει στους “8”, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία!

Οι Αλγερινοί διψούσαν για εκδίκηση, μετά την περίφημη “ντροπή της Χιχόν του 1982”, αλλά οι Γερμανοί ήταν πολύ σκληροί για τα δόντια τους!

Μάλιστα με τη νίκη της αυτή, η Γερμανία έσπασε μία εκπληκτική παράδοση, αφού η Αλγερία ήταν μία από τις τρεις χώρες, από τις οποίες είχε μόνο ήττες.

Στο παρελθόν είχε παίξει δύο φορές μαζί της και είχε χάσει και τις δύο φορές!

Οι άλλες δύο χώρες που έχουν μόνο νίκες με την Γερμανία, είναι η Αίγυπτος και η Ανατολική Γερμανία. Με την Αίγυπτο έπαιξε μία φορά και έχασε, με την Ανατολική Γερμανία έχασε 1-0 στο Μουντιάλ του 1974 στο Αμβούργο και δεν θα ξαναπαίξει ποτέ για να σπάσει την παράδοση…

ΓΚΟΛ : 92′ Σούρλε, 120′ Οζίλ – 121′ Σλιμανί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Λαμ, Χαλίς.

ΚΑΤΟΧΗ : 63% – 37%

ΤΕΛΙΚΕΣ : 28 – 11

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Νόιερ, Χόβεντες, Μερτεζάκερ, Μποάτενγκ, Λαμ, Κρόος, Γκέτσε (46′ Σούρλε), Μουστάφι (70′ Κεντίρα), Σβάινστάιγκερ (109′ Κράμερ), Οζίλ, Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ : Ραίς, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97′ Μπουγκουερά), Λασέν, Φεγκουλί, Σλιμανί, Σουντανί (100′ Τζαμπού), Ταϊντέρ (78′ Μπραχίμι), Μαντί, Μοστέφα.

Δείτε πως σκόραρε στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ο Σούρλε για τη Γερμανία: