«Εκεί χάθηκε η πρόκριση»

Απογοητευμένος  από την έκβαση της ρεβάνς με την Σλόβαν και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα, στις πρώτη του τοποθέτηση, στην κάμερα του PAOK TV, υπογραμμίζοντας ότι η πρόκριση χάθηκε στην Μπρατισλάβα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το πόσο δύσκολο βράδυ είναι για τον ΠΑΟΚ: «Είναι τεράστια η απογοήτευση. Συνέβη αυτό που δε θέλαμε. Φάγαμε γκολ στο πρώτο σουτ του αντιπάλου από τα 40 μέτρα. Είχαμε προετοιμαστεί για την πεντάδα της άμυνας του αντιπάλου. Λειτούργησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο μας. Γίναμε επιθετικοί, πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε την ατυχία του τραυματισμού του Ντούγκλας που χτύπησε. Ο αντίπαλος πάλι με δόση τύχης έβαλε και δεύτερο γκολ. Η αίσθησή μου είναι πως η πρόκριση χάθηκε στην Σλοβακία. Δεχτήκαμε και εδώ δύο γκολ και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει».

Για το αν άλλαζε κάτι στα πλάνα του αν ξεκινούσε τώρα το παιχνίδι: «Έχω την αίσθηση πως θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση στην Σλοβακία να αποφύγουμε το γκολ που δεχτήκαμε. Προετοιμαστήκαμε για όλα τα στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου. Ρισκάραμε αναγκαστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μας βγήκε, φτιάξαμε ευκαιρίες, σέντρες, σουτ. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάποιον. Όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε».

Για το γεγονός πως δέχεται ο ΠΑΟΚ γκολ σε όλα του τα παιχνίδια: «Αναρωτιέμαι ως προπονητής τι θα μπορούσε να έχω κάνει για να αποφύγουμε το γκολ που δεχτήκαμε εκεί. Η τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μη δεχτούμε γκολ από τα 40 μέτρα. Όλα αυτά δεν είναι τακτική. Είναι απλώς το ποδόσφαιρο. Οσο κι αν μας πληγώνει στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. Ευθύνη μας είναι το γκολ που δεχτήκαμε από στατικές φάσεις. Είναι μια αδυναμία μας. Την διαπίστωσα και πέρυσι αυτή. Θα δουλέψουμε πολύ. Ξαναλέω για μένα η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Σήμερα είχαμε μεγάλη ατυχία. Τραυματίστηκε ο Ομάρ, ο Ντούγκλας και όλα αυτά είναι κάτι που μας προβληματίζουν».

Για τους τραυματισμούς: «Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες. Ψάχνω να βρω λύσεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Είναι αποτυχία και ξέρω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στην Ευρώπη. Ολοι πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Θα βρούμε λύσεις εσωτερικά για να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο».