Βιεϊρίνια για… ΠΑΟΚ, Γκαρσία, Σάντος

Ο Αντρέ Βιερίνια άφησε πίσω του την Βραζιλία και την αποτυχία με την Εθνική Πορτογαλίας και βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες και πάλι στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του. Ο Αντρέ «μισός» Ελληνας, πλέον, στεναχωρέθηκε για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τους «8» του Μουντιάλ παρακολουθώντας τον αγώνα μαζί με φίλους του.

Ο Πορτογάλος είδε με «καλό μάτι» την εμπλοκή του Πάμπλο Γκαρσία στο τεχνικό τιμ του Δικεφάλου, ενώ δεν ξέχασε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Metrosport, να ευχαριστήσει και πάλι τον Φερνάντο Σάντος. Αν δεν ήταν ο Πορτογάλος προπονητής, ο Βιεϊρίνια μπορεί να μην είχε φτάσει τόσο ψηλά και να μην είχε ζήσει το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ.

«Ξέρω ότι ανέλαβε ο Αγγελος Αναστασιάδης και ότι επέστρεψε ο Πάμπλο Γκαρσία. Αυτό είναι καλό νομίζω. Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με κάποιον ακόμη. Ακόμη και με τους Έλληνες διεθνείς ήμασταν πολύ μακριά. Στη Βραζιλία είχαμε μεγάλες μετακινήσεις, ενώ και το κλίμα πολύ διαφορετικό. Για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ τι να πω… Πάντα θα είναι ο σύλλογος που μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ, όπως και ο Σάντος, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει τι σημαίνει για μένα η ομάδα και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου», είπε και ευχαρίστησε τον Φερνάντο Σάντος για την συμβολή που είχε στην ανάδειξή του:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φερνάντο Σάντος. Με πίστεψε. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και είχε πολύ υπομονή μαζί μου και με βοήθησε πολύ να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής»

Όσο για την Εθνική Πορτογαλίας σχολίασε:
«Είναι μεγάλη δικαίωση για μένα το γεγονός ότι βρέθηκα με την Εθνική Πορτογαλίας στη Βραζιλία. Μας μένει μια πικρία, αλλά πληρώσαμε την κακή ήττα με τη Γερμανία. Δικαιούμασταν να συνεχίσουμε, όμως, κρατάμε τα καλά και πάμε μπροστά».