Πέντε χρόνια Σούλης Μαρκόπουλος

Πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια από την ημέρα που η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την επιστροφή του Σούλη Μαρκόπουλου (για 3η φορά) στον πάγκο του Δικεφάλου…

Ήταν 1η Ιουλίου του 2009, όταν η υπηρεσιακή διοίκηση του Μιλτιάδη Κανώτα δημοσιοποίησε την οριστική συμφωνία της με τον Έλληνα τεχνικό με συμβόλαιο για 2+1 χρόνια το οποίο οι δυο πλευρές όχι μόνο τίμησαν αλλά και επέκτειναν με αποτέλεσμα ο Μαρκόπουλος να αποτελεί σήμερα τον μακροβιότερο προπονητή του ΠΑΟΚ.

Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική συμφωνία αν αναλογιστούμε πώς ο Μαρκόπουλος προέρχονταν από μια εξαιρετική σεζόν με το Μαρούσι που του χάρισε και τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στην Α1. Τίτλο που κατέκτησε για 2η φορά φέτος με τον ΠΑΟΚ.

Κατά την πρώτη του χρονιά (2009-10) στον πάγκο ο Δικέφαλος βγήκε 5ος ενώ την επόμενη τον οδήγησε στην 3η θέση και στην έξοδο στην Ευρωλίγκα.

Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα συνεργάσθηκε με παίκτες όπως οι: Μονρό, Καυκής, Γκρέγκορι, Ταπούτος, Ντελινικάιτις, Μιλισάβλιεβιτς, Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι, Γιαννακίδη, Χέλιγουελ, Παπαδόπουλο κ.α.

Προς το παρόν, ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι στον αέρα κι απομένει να δούμε, αν η επιθυμία της ΚΑΕ να συνεχιστεί η συνεργασία τους, θα έχει αποτέλεσμα…