Το να καλύψεις το κενό του αρχηγού σου δεν είναι και το πιο εύκολα πράγμα στον κόσμο. Κι όμως, ο Κατερινιώτης άσος άντεξε το μεγάλο βάρος, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και η FORZA σκαλίζει το παρελθόν του
Ο Νίκος Γιαννούλης δικαιολογημένα καμαρώνει για τα καμάρια του! Δεν είναι δα και μικρό πράγμα οι δύο γιοι σου να έχουν φτάσει να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα και να «βγάζουν το ψωμί τους» αξιοπρεπώς κάνοντας αυτό που αγάπησαν από μικρά παιδιά.
Το ξετύλιγμα του κουβαριού αυτής της υπέροχης ποδοσφαιρικής ζωής άρχισε για την οικογένεια Γιαννούλη πριν από κάποια χρόνια όταν ο πρωτότοκος υιός, Κώστας, ανακύρηξε πως «μια μέρα θα γίνω ποδοσφαιριστής». Ο οκτώ χρόνια μικρότερος, Δημήτρης, ήταν φυσιολογικό και επόμενο να ακολουθήσει τα χνάρια του και κάπως έτσι η ποδοσφαιρομάνα Κατερίνη μπορεί να υπερηφανεύεται για τους αδερφούς Γιαννούλη, ένα επίθετο που στο μπασκετικό συνάφι του ΠΑΟΚ έχει, λόγω του Γιάννη, τη… δική του ιστορία.
Ας μείνουμε όμως σε καθαρά ποδοσφαιρικά «χωράφια», άλλωστε ο πατήρ-φαμίλιας μάλλον δεν θα ξέρει κατά που πέφτει το «παλατάκι», μιας και ανέκαθεν ο προορισμός του κοντινού ταξιδιού, Κατερίνη – Θεσσαλονίκη, ήταν η Τούμπα. Συνήθως, έπαιρνε για συντροφιά τον μικρό της οικογενείας, άρα δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να του κολλήσει το μικρόβιο του ΠΑΟΚτσή. Ενθερμος υποστηρικτής του «Δικεφάλου», όπως και άλλοι μπαμπάδες αυτής της γενιάς ποδοσφαιριστών, πέταξε απ’ τη χαρά του όταν το χειμώνα του 2014 πληροφορήθηκε το «ζεστό» ενδιαφέρον των «ασπρόμαυρων» για τον κανακάρη του.
Δεν ξέρουμε τι θα ένοιωσε, φανταζόμαστε ως γονιός μόνο χαρά και υπερηφάνεια, όταν είδε τον μεγάλο γιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά όποτε του γίνεται η ερώτηση «Δημήτρης ή Κώστας» πριν από τα μεταξύ τους παιχνίδια, τώρα που επέστρεψε ο μικρός στον ΠΑΟΚ, δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στον Δημήτρη.
Πριν από πέντε χρόνια η Κ19 του «Δικεφάλου» έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Βατανιακό, μόνο και μόνο για να δει από κοντά τον 18χρονο, τότε, Γιαννούλη, ο οποίος ξεχώριζε «σαν τη μύγα μες το γάλα». Τα report που έφτασαν στα γραφεία της Μικράς Ασίας έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που «ανεβοκατεβαίνει» την αριστερή γραμμή και δημιουργεί «πονοκεφάλους» και ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.
Όμως, δεν έφταναν οι εκθέσεις και οι αναλύσεις για να μπει ο ΠΑΟΚ σε διαδικασία απόκτησής του από την ομάδα της Πιερίας. Η επιμονή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τη μεταγραφή. Ο Ζαγοράκης, λοιπόν, επέμενε ότι «δεν πρέπει να χαθεί ο πιτσιρικάς» και πέντε χρόνια μετά (θα) πρέπει να νιώθει δικαιωμένος.
Οι «ασπρόμαυροι» πλήρωσαν περίπου 20.000 ευρώ στον Βατανιακό τον Ιανουάριο του 2014 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον παραχώρησαν ως δανεικό στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Πιερικό. Στο…σχολείο της Football League συμπλήρωσε 28 συμμετοχές αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό εξτρέμ και συνέχισε να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Επόμενος σταθμός στο… αγροτικό του ήταν η Βέροια. Κέρδισε τον πρώτο προσωπικό τίτλο της καριέρας του, με τους προπονητές και ποδοσφαιριστές να τον ανακηρύσσουν κορυφαίο «Rookie» της σεζόν στη Super League και μαζί το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευκαιρία του στον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα δεν πήρε τα παιχνίδια που προσδοκούσε και τον Ιανουάριο του 2017 έφυγε δανεικός στην Κύπρο και την Ανόρθωση. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Αθήνα και τον Ατρόμητο. Στον ενάμιση χρόνο στο Περιστέρι καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα μπακ στην Ελλάδα, σε 54 αγώνες μέτρησε 14 ασίστ, κλήθηκε κι έκανε ντεμπούτο στην Εθνική, ενώ κίνησε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, που σημείωσαν το όνομά του στις μεταγραφικές λίστες τους.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Μια… πονεμένη ιστορία
Στην Εθνική Ανδρών έκανε ντεμπούτο μαζί με τον Δημήτρη Λημνιό, υπό τις οδηγίες του Μίκαελ Σκίμπε, όμως ένα λάθος του Ισπανού ρέφερι, Κάρλος ντε Κέρο Γκράντε έφτανε για να… γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, που αποβάλλεται στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο!
Ο αριστεροπόδαρος μπακ του ΠΑΟΚ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 43′ της φιλικής αναμέτρησης με την Σαουδική Αραβία, σε μια φάση στην οποία ο διαιτητής έκανε λάθος σε μια φάση που καλά – καλά δεν έκανε φάουλ.
Έγινε ο «Κοεντράο» του ΠΑΟΚ!
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΟ
Ο συντάκτης του «who is who» του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε γράψει τον περασμένο Ιανουάριο στο «come back» του στη Θεσσαλονίκη: «Από σήμερα, ο Γιαννούλης είναι και πάλι στην Τούμπα για να μείνει και να γίνει ακόμα καλύτερος», λες και γνώριζε τα μελλούμενα.
Όντως, ο γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου του 1995, αριστεροπόδαρος άσος όχι απλά έμεινε και έγινε καλύτερος, αλλά ανάγκασε δύο φορές τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ να απαντήσουν αρνητικά στις προτάσεις -μια το χειμώνα και μία το καλοκαίρι- της Ρεν. Νωρίτερα και η Σαμπντόρια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον 24χρονο μπακ του «Δικεφάλου», ο οποίος στα πρώτα έξι επίσημα ματς της σεζόν και σε 540 λεπτά συμμετοχής μετράει ένα γκολ και τρεις ασίστ.
Με τις εμφανίσεις του ο Κατερινιώτης αμυντικός επέστρεψε στην Εθνική Ανδρών και κυρίως (απ)έδειξε ότι μπορεί να «υπηρετήσει» τα «θέλω» του Αμπέλ Φερέιρα. Στην αρχή της προετοιμασίας στην Ολλανδία είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκε, ειδικά την περίοδο που διάβαζε και έβλεπε τον Φάμπιο Κοεντράο να… κόβει βόλτες στη Θεσσαλονίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέμενε πολύ στην αρχή για την απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ, πιστεύοντας ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα λειτουργούσε προς όφελος και της ομάδας και του Γιαννούλη.
Η μεταγραφή τελικά δεν έγινε, ο Ελληνας αμυντικός αποκτούσε ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια, έβρισκε τα πατήματά του στο γήπεδο, φτάνοντας να έχει κερδίσει δύο προσωπικά βραβεία και να ψηφίζεται ως ο MVP Αυγούστου από τον κόσμο της ομάδας.
ROOKIE ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Ένα εξτρέμ που έγινε μπακ
Στα 21 του και μετά από 26 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τη φανέλα της Βέροιας την σεζόν 2015-16, από εξτρέμ μετατράπηκε σε μπακ. Ήταν κάτι που είχε πει, από την πρώτη στιγμή που τον είδε να παίζει στον Βατανιακό, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και μετουσίωσαν στην πράξη ο Θωμάς Γράψας και ο Γιώργος Γεωργιάδης, προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στον ένα χρόνο παρουσίας στη «βασίλισσα του Βορρά».
Στην αρχή τον φόβισε η αλλαγή θέσης. Όμως, με τη βοήθεια του αδερφού του, Κώστα, που ως αμυντικός και δη αριστερός μπακ «βγάζει το ψωμί του» εδώ και χρόνια, άρχισε να μαθαίνει το νέο ρόλο του, να βελτιώνει τα λάθη του και να καθιερωθεί ως ένα μοντέρνο αριστερό φουλ-μπακ. «Στην αρχή φοβήθηκα, για να πω την αλήθεια, γιατί στην άμυνα πρέπει να είσαι πιο σοβαρός απ’ ό,τι στην επίθεση, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώθηκα και μπόρεσα να ανταπεξέλθω σε αυτή τη θέση. Νομίζω ότι και τα επόμενα χρόνια θα μείνω σε αυτή τη θέση, νομίζω ότι μου πάει πιο πολύ», είχε προβλέψει και δεν έπεσε έξω…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ VS ΚΩΣΤΑΣ
Οικογενειακή υπόθεση
Η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ δεν άφησε ασυγκίνητο τον Κώστα Γιαννούλη. Και πως να τον άφηνε, με τον μεγάλο αδερφό να μην κρύβει την υπερηφάνεια του για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό του «Δικεφάλου». «Περήφανος για εσένα αδερφέ μου! Θα είμαι πάντα στο πλάι σου», σχολίασε τη μέρα της επίσημης ανακοίνωσης από τον ΠΑΟΚ και της οριστικής «μετακόμισης» από το Περιστέρι στην Τούμπα.
Τα δύο αδέρφια έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο γήπεδο, η πρώτη φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 ως παίκτης της Βέροιας (ο Δημήτρης) και του Αστέρα Τρίπολης (ο Κώστας), με τον μικρό να κερδίζει (1-0) τον μεγάλο αδερφό. Στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ του περασμένου Ιανουαρίου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αφήσει στον πάγκο τον μικρό της οικογένειας.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: Το καλοκαίρι του 2016 επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020 και με την επιστροφή του από τον Ατρόμητο τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε και νέο συμβόλαιο με τον «Δικέφαλος» μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: Βάσει των στοιχείων στη γνωστή ιστοσελίδα «transfmarkt.com» η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται, πλέον, στα 2,5 εκατ. ευρώ, αν και η ρήτρα στο συμβόλαιο του είναι τριπλάσιας αξίας.
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ: Στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε να παίζει με το Νο 18 στην πλάτη, στη Βέροια και τον Ατρόμητο επέλεξε το «31» και στην επιστροφή του από το δανεισμό πήρε το «23».
Πηγή : FORZA