Παραιτούνται οι οπαδοί, λόγω επενδυτή!

Πρόεδροι και διοικήσεις παραιτούνται, προπονητές παραιτούνται. Στο Αμβούργο συνέβη κάτι παράξενο. Παραιτήθηκαν οι… οργανωμένοι οπαδοί!

Ο σύνδεσμος των φανατικών οπαδών του Αμβούργου, „Chosen Few Hamburg“, ανακοίνωσαν ότι παύουν να δημιουργούν ατμόσφαιρα εντός κι εκτός έδρας! Σταματούν την φωνητική υποστήριξη, τα “κορεό” κι ο επικεφαλής τους, που κάνει την κερκίδα στο πέταλο των ορθίων, αποσύρεται!

Ο λόγος;

Οι φανατικοί οπαδοί του Αμβούργου είναι αντίθετοι με την είσοδο επενδυτή στην ομάδα τους! Στη Γερμανία, όλες οι ομάδες είναι λαϊκής βάσης, οι μετοχές είναι διάσπαρτες και δια νόμου απαγορεύεται η ύπαρξη μεγαλομέτοχου.

Με κάποια τρικ, οι ομάδες επιτρέπουν την είσοδο επενδυτών, έστω και με μικρά ποσοστά. Ένας τέτοιος επενδυτής, ο 77χρονος πολυεκατομμυριούχος, Κλάους Μίχαελ Κούνε, είναι έτοιμος να εμπλακεί στην ιδιοκτησία του Αμβούργου.

Οι οπαδοί αντιδρούν διότι θεωρούν ότι η παρουσία των επενδυτών και η ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, αλλοιώνει τον χαρακτήρα του και δεν είναι αυτό που αγάπησαν οι φίλαθλοι…