Ισπανικό… μπάχαλο

Μετά τον Λούκας, που κατέβηκε από το Ελατοχώρι και φεύγει για τη Λα Κορούνια (για την αποχώρησή του και τους λόγους, θα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ), και ο Σανθ Χακόμπο δεν δείχνει καμιά διάθεση να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Απεναντίας, με τη συμπεριφορά του δείχνει πως κάνει ότι είναι δυνατόν για να τον διώξουν και να τον αποζημιώσουν.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εμφανίζεται πολύ αρνητικός στο Ελατοχώρι, χωρίς διάθεση συνεργασίας και χωρίς να δείχνει πως νιώθει μέλος της ομάδας. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης τον αγκάλιασε από την πρώτη μέρα, του έδειξε πως θέλει να του δώσει μια ευκαιρία, αγνοώντας το τι έχει προηγηθεί. Κι αυτός έκανε κάτι που μόνο σεβασμό δεν δείχνει, στη μεσημεριανή θεωρία μέσω βίντεο.

Ο Χακόμπο έχει πάρει την απόφαση να φύγει, απλά δεν θέλει να χάσει το συμβόλαιό του. Ελπίζει ότι ο ΠΑΟΚ θα τον αποζημιώσει για τα δύο χρόνια που απομένουν, για να φύγει και να πάει να παίξει αλλού.

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο – δώρο, που του έκαναν στον ΠΑΟΚ κι αφού πρώτα είχε κάνει μπάχαλο την ομάδα.

Ο Χακόμπο ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2012. Είχε σχεδόν συμφωνήσει με τον Πανθρακικό με 90.000 ευρώ (συν μπόνους παραμονής), στον ΠΑΟΚ προτάθηκε με 110.000 ευρώ και τελικά υπέγραψε με 140.000 ευρώ για ένα χρόνο.

Μέσα στη χρονιά κι αφού πρώτα, κόντεψε να δείρει τον διαιτητή και τους συμπαίκτες του που προσπάθησαν να τον σταματήσουν στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, αφού αρνούνταν πεισματικά να γίνει αλλαγή στα Γιάννενα κι έπαιζε με θλάση, ενώ από τον πάγκο τον παρακαλούσαν να βγει, μόλις έγινε καλά του έκαναν ως… επιβράβευση τριετές κλειστό συμβόλαιο με περίπου 250.000 ευρώ καθαρά το χρόνο, με εισήγηση τότε, του Γεωργιάδη.

Και τώρα δεν μπορούν να απαλλαγούν απ΄ αυτόν και το συμβόλαιό του, που ισχύει μέχρι το 2016.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει να βρει μια ομάδα ο Ισπανός και να του καλύψει τη διαφορά, αλλά ο Χακόμπο δεν φαίνεται να είναι συνεργάσιμος.