Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ η Γαρμπή

Τραγουδιστές, αστρολόγοι, δικηγόροι, γιατροί ακόμα και… συνταξιούχοι φιγουράρουν στις λίστες φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους που διενήργησε η Δίωξη τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις διαρροές η μία περίπτωση αφορά την τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, στην οποία καταλογίζεται πως απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.000.000 ευρώ.

Μια άλλη περίπτωση, αφορά έναν “συνταξιούχο” από την Γλυφάδα, ο οποίος φέρεται να ασκεί τοκογλυφική δραστηριότητα και απέκρυψε από την εφορία εισοδήματα 23.410.000 ευρώ!

Μια άλλη επιχειρηματίας από την Αμαλιάδη, που διατηρεί μαγαζί με ενδύματα, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 4.500.000 ευρώ.

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ πιάστηκε μια αστρολόγος από την Αρτάκη, η οποία προέβλεπε τα πάντα εκτός από τον έλεγχο, που θα της έκανε ο ΣΔΟΕ.

Σ΄ αυτή την παρτίδα ελέγχων, εντοπίστηκαν ακόμη μια διαφημιστική εταιρία, ένας οφθαλμίατρος από την Αθήνα και μία… ζωγράφος, το όνομα της οποίας ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Από τους “θιγόμενους”, αντέδρασε η Καίτη Γαρμπή, η οποία έβγαλε μια ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι παραβιάζονται δικαιώματά της και παραδέχεται ότι το ΣΔΟΕ την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για τις κινήσεις των λογαριασμών της, αλλά όπως η ίδια λέει, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Αναλυτικά, η τοποθέτησή της :

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια προσβάλλουν κάθε έννοια της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν τον νόμο, και τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες.

Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή. Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το «άσπρο μαύρο» και βασιζόμενα στην λογική, σ τις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισιμότητας του ατόμου. Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του «άρτου και θεάματος» με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου.

Αθήνα 04/07/2014
Καίτη Γαρμπή»