Σύννεφα με Ρατς

Πέρασαν ήδη 20 μέρες, από τη μέρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την προφορική συμφωνία με τον Ρουμάνο Ράζβαν Ρατς…

Ήταν 15 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, όταν ο ΠΑΟΚ γνωστοποιούσε ότι συμφώνησε με το 33χρονο αριστερό μπακ.

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την προφορική συμφωνία με τον διεθνή Ρουμάνο αμυντικό Ραζβάν Ρατς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής και την υπογραφή του συμβολαίου με τον Δικέφαλο” ανέφερε η ανακοίνωση.

Την επόμενη μέρα, ο Ρατς ήρθε στη Θεσσαλονίκη από το Σάνη που έκανε τις διακοπές του, πέρασε ιατρικές εξετάσεις, την Τρίτη επέστρεψε στην πατρίδα του και “τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν και τα συμβόλαια”.

Συμβόλαια ακόμη δεν έχουν υπογραφεί, γι΄ αυτό και ο Ρατς παραμένει στην πατρίδα του και δεν έρχεται στην Ελλάδα να ξεκινήσει προετοιμασία. Αν μάλιστα δεν υπάρξει πρόοδος μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, δεν θα πάει και στην Ολλανδία.

Που είναι λοιπόν το “πρόβλημα”…

Δεν έχει να κάνει ούτε με… μεταφράσεις, ούτε με ασυνεννοησίες δικηγόρων, ούτε τίποτα. Το θέμα έχει να κάνει με το οικονομικό και με κάποιους όρους που θέτει ο Ρατς και ανεβάζουν το κόστος.

Κατ΄ αρχήν, η προφορική συμφωνία αναφέρει ότι ο Ρατς θα πάρει κάτι λιγότερο από 600.000 ευρώ καθαρά το χρόνο, για διετές κλειστό συμβόλαιο.

Με τους όρους που βάζει ο Ρουμάνος (πριμ κ.α.), το συνολικό κόστος για τον ΠΑΟΚ, συμ,περιλαμβανομένης της εφορίας που πληρώνεται από την ομάδα, θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ενολίγοις, ο Ρατς θα στοιχίσει 2.000.000 ευρώ γιατι το συμβόλαιο θα είναι κλειστό για δύο χρόνια.

Τα χρήματα είναι περισσότερα απ΄ όσα υπολόγιζε ο ΠΑΟΚ ότι θα του κοστίσει αυτό το συμβόλαιο.

Βέβαια, από την ώρα, που ο ΠΑΟΚ βιάστηκε να ανακοινώσει τη συμφωνία, είναι με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό η πλευρά του Ρατς το γνωρίζει. Είναι δύσκολο να κάνει πίσω ο ΠΑΟΚ και έχει μειωθεί η ικανότητα διαπράγματευσης.

Κατά 99% η συμφωνία δεν θα χαλάσει, θα πέσουν οι υπογραφές και ο Ρατς θα έρθει στην Ελλάδα να ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ. Απλά αυτό απ΄ ότι φαίνεται θα γίνει με τους δικούς του όρους.