Παράνομη η απεργία, έρχεται επιστράτευση

Παράνομη έκρινε, όπως ήταν αναμενόμενο, το Πρωτοδικείο Αθηνών, την απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα των απεργών, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr…

“Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το Εθνικό Τυπογραφείο, καθώς η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών, δίνοντας, πάντως, περιθώριο λίγων ωρών προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο και την Κυριακή για υπηρεσιακούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Εάν απεργοί της ΓΕΝΟΠ δεν συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση, τότε θα δοθεί εντολή να αρχίσει η έκδοση των φύλλων πορείας, όπως προβλέπεται στο νόμο για την επίταξη των υπηρεσιών τους και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα της επιστράτευσης, καθώς δεν επιθυμεί να παραταθούν, πόσο μάλλον και για διευρυνθούν, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα”

Η Κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με την ΔΕΗ, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση, του ενός δισ. ευρώ και ένα από τα προαπαιτούμενα των δανειστών για να στείλουν τη δόση, είναι να τελειώσει το θέμα της ΔΕΗ και να βγει στο σφυρί…