Τσεκούρια και ρόπαλα βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών (pics)

Eπιθέσεις βίας σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αντίπαλων ομάδων χούλιγκαν.

Όπως λένε στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές, αρκετές από τις καταδρομικές ενέργειες των χούλιγκαν μένουν στο «σκοτάδι», καθώς δεν καταγγέλλονται. Ωστόσο, συχνά τα «αποτελέσματά» τους αναρτώνται στο διαδίκτυο (κλεμμένες οπαδικές μπλούζες, σπασμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια). Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι χούλιγκαν περηφανεύονται ότι έστειλαν στο νοσοκομείο τους «αντιπάλους» τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τσεκούρια, σιδερένιες βέργες, βεγγαλικά κ.α.

Αναλυτικότερα, έρευνες έγιναν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό αντικειμένων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, καθώς και για την ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών.

Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια των παραπάνω ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, κατασχέθηκαν από χώρο συγκέντρωσης οπαδών στο Χαριλάου, 16 σιδερένιες βέργες, 11  τσεκούρια, 17 ξύλινα – πλαστικά ρόπαλα, 4 γεωργικά εργαλεία (τσάπες), 30 βεγγαλικά – καπνογόνα, ένα πανό, φανέλες και κασκόλ που έφεραν διακριτικά διαφόρων ομάδων.

Αντίστοιχη έρευνα έγινε στην Τούμπα, όπου σε χώρο συγκέντρωσης οπαδών κατασχέθηκαν δύο βεγγαλικά, ένα στειλιάρι και ένα πανό ομάδας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών προσήχθησαν από την Τούμπα 11 άτομα εκ των οποίων συνελήφθη ένα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στο Χαριλάου δεν βρέθηκαν άτομα κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για περαιτέρω εξέταση.

Πηγή: ethnos.gr