Πέρασε στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup με δύο νίκες πανηγύρισε ο Δικέφαλος, καθώς μετά τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή με 3-0, ήρθε ακόμη μία επί της Ελπίδας με το ίδιο σκορ, που «σφράγισε» την παρουσία του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Φιλίποφ, Ιλίνιχ, Μάρσαλ, Άλμπο, Χαραλαμπίδη, Τακουρίδη και Στεφάνου (εναλλαγές με Κωνσταντινίδη σε υποδοχή και άμυα), καταφέρνοντας να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ με με 6-8 και 7-11 αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι στους πρώτους πόντους οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί, μην αφήνοντας η μία την άλλη να ξεφύγει. Ο Δικέφαλος, με πρώτα «βιολιά» τους Μάρσαλ και Άλμπο, έφυγε ακόμη και με +8 (12-20), με την Ελπίδα να κάνει την τελική της αντεπίθεση και να μειώνει σε 21-24, αλλά τους «ασπρόμαυρους» να κατακτούν εν τέλει το σετ με 21-25, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων που είχαν σε καλή μέρα τους Καπετανίδη (ακραίος) και Ποχάνη (διαγώνιος).

Ανάλογα εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ, καθώς μέχρι το 4-4 η Ελπίδα ήταν ανταγωνιστική, προσπαθώντας να μείνει στο παιχνίδι κυρίως με τις επιθέσεις του Ποχάνη, ο οποίος ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση που θα μπορούσε να εμπιστευθεί ο Τόμας (πασαδόρος). Ο Δικέφαλος, με εξαιρετική υποδοχή αλλά και καλά ποσοστά στην επίθεση, κατάφερε με σωστό μοίρασμα των επιθέσεων από τον Ντίμα Φιλίποφ να περάσει μπροστά με 5-15 και 11-22 αντίστοιχα, κάνοντας το 0-2 με 14-25. Σημαντικό ρόλο στο σετ έπαιξαν τα σερβίς του Έλληνα πασαδόρου των «ασπρόμαυρων», τα οποία… διέλυσαν την υποδοχή της Ελπίδας.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, και μετά το προσπέρασμα του ΠΑΟΚ με 6-9, όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν πρόωρα. Η Ελπίδα όμως με δύο συνεχόμενα μπλοκ του Ιλουόνι, και μία επίθεση του Καπετανίδη, ισοφάρισε ξανά σε 9-9, και έκανε… ντέρμπι το παιχνίδι. Ο Δικέφαλος δεν πανικοβλήθηκε, και με σωστές επιλογές κατάφερε και προσπέρασε ξανά με 9-12 και 10-14 αντίστοιχα, κλειδώνοντας κάπου εκεί το παιχνίδι. H ομάδα του Κώστα Δεληκώστα, διαχειρίστηκε άψογα την διαφορά, και παίρνοντας απλά τα side out έφτασε στη νίκη με 19-25 και 0-3.

Τα σετ: 21-25, 14-25, 19-25