Ρατς, Γκολάσα και το σπίτι του Βιεϊρίνια

* Καλοκαίρι ήρθε και διαβάζουμε καθημερινά ονόματα στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες για μεταγραφικους στόχους του ΠΑΟΚ.

* Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο οι δημοσιογράφοι να παίξουν τζόκερ αφού γραφουν ονόματα που τα περισσότερα έχουν ήδη απορριφθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούν με τον Δικέφαλο ή ονόματα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό των μάνατζερ, που τα μοιράζουν.

* Το να βρούνε τα υπαρκτά το θεωρώ πολύ δύσκολο γιατί πιθανόν να μην τα ξέρουν και οι υπεύθυνοι.

* Εντύπωση προκαλεί πάντως η αποχώρηση του Πελκα για μια μεσαία ομάδα της Πορτογαλίας, την Σετουμπαλ.

* Πέντε χρόνια μετά την ένταξη και την επιθυμία να έρθουν στον ΠΑΟΚ, ενός Γκαρσία, ενός Κονσεϊσάο, ενός Μουσλίμοβιτς, ενός Κοντρέρας και πολλών άλλων, σε εποχές μάλιστα που τα οικονομικά της ομάδας δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση, το να υπάρχει Έλληνας παίκτης που θέλει να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, με προπονητή μάλιστα τον πλέον δίκαιο προπονητή, Άγγελο Αναστασιάδη, ειλικρινά μου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

* Η λογική βέβαια του όποιος δεν θέλει να παίξει στην ομάδα μπορεί να αποχωρήσει δεν μου φαίνεται πολύ σωστή γιατί υπάρχουν παίκτες όπως πχ ο Μαντουρο,ο οποίος φυσικά και θέλει να μείνει, αφού τα λεφτά του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τα βρει αλλού.

* Το θέμα λοιπόν είναι να φτιάξει έναν μηχανισμό ανθρώπων, ο όποιος θα κάνει τους ποδοσφαιριστές να θέλουν να παίξουν στην ομάδα για την ομάδα και όχι για τα λεφτά.

* Στην περίπτωση Ρατς,η κατάσταση πλέον τείνει προς το αναπόφευκτο, δηλαδή να πληρώσει η ομάδα τα 600 καθαρά που θέλει ο παίκτης,συν την εφορία,συν τα μανατζερικα, οπότε μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 2 εκ. για δύο χρόνια.

* Μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στις 22 Φεβρουαρίου με παρέμβαση της ΦΙΦΑ αλλιώς θα έμενε ανενεργός το δεύτερο εξάμηνο.Έχουμε λοιπόν μια διαφορετική περίπτωση Νατχο αλλά με κοινό σημείο το ότι ενώ η ομάδα είχε όλα τα εχέγγυα να κάνει μια συμφωνία με τους δικούς της όρους, τελικά γίνεται με τους όρους της άλλης πλευράς στο 100%.

* Μένουμε λοιπόν με τον Γκολάσα που έχει μια απραξία οκτώ μηνών και θα δούμε τελικά την αξία του και θα τον κρίνουμε.

* Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση η προφορική διαβεβαίωση του μάνατζερ του παίκτη ότι υπάρχει συμφωνία με την Ισραηλινή ομάδα για να μην απαιτηθούν τροφεία, δεν έγινε ποτέ γραπτή και φυσικά οι Ισραηλινοί ζητούν τροφεία.

* Από εκεί και πέρα σε ένα άλλο ζήτημα, σχετικά με την περιβόητη παλαιστινιακή σφραγίδα στο διαβατήριο του Νάτχο, που αυτό που γράφτηκε ότι ισχύει, μας έκανε και γελάσαμε με την καρδιά μας, τέτοια λάθη γίνονται όταν έχουμε συναντήσεις σε ταβέρνες ανατολικά.

* Μετά από κάποια ποτηράκια δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι λέει ο άλλος….

* Άσε τις διαρροές και πουλά κάνα σπίτι όπως αυτό στον Βιεϊρίνια, για τέτοιες δουλειές είσαι μια χαρά.

* Το ποδόσφαιρο είναι γι΄ αυτούς που το ξέρουν.

Μυστικός Πράκτωρ