Τέλος η απεργία στη ΔΕΗ

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων. Το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει «τον αγώνα με άλλες μορφές κινητοποιήσεων».

Η ΓΕΝΟΠ τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης «επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης» και απηύθυνε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας «να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».
Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ήταν η εξής:

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης. Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης. Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος. Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα. Είμαστε Επιστρατευμένοι και όχι Υποταγμένοι».

Με την ανακοίνωση της λήξης της απεργίας η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες άρχισε να αποκαθίσταται ταχύτατα καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας μετά την επίταξη. Ηδη άλλωστε από το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία επέστρεφαν στα εργοστάσια μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης.

Πηγή: tanea.gr