“Ο προπονητής θέλει ομαδικό πνεύμα”

Ο Μάρτεν Μάρτενς είναι από από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας, που έμειναν από πέρσυ, κι ηταν αυτός επιλέχτηκε να δώσει συνέντευξη για τις εφημερίδες, στη χθεσινή Media Day του ΠΑΟΚ στο Ελατοχώρι…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Βέλγος…

-Υστερα από μία χρονιά που δεν πήγε καλά ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο ίδιος σε ατομικό επίπεδο, τι προσδοκίες έχεις για τη νέα σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν απογοητευτικό το γεγονός πως δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Δεν φτάσαμε εκεί που περίμενε ο κόσμος. Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Θα είναι λάθος να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το σωστό είναι να κοιτάξουμε το μέλλον και να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε καλύτερα».

-Πριν επιστρέψεις από τις καλοκαιρινές διακοπές ακούστηκαν πολλά σενάρια περί αποχώρησής σου από τον ΠΑΟΚ…

«Οπως βλέπετε είμαι εδώ! Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα φήμες. Αλλά εγώ κλείνω τα αυτιά μου στα διάφορα σενάρια. Οπως βλέπετε είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα φέτος ήρθα στην Ελλάδα μία εβδομάδα πριν αρχίσει η υπόλοιπη ομάδα την προετοιμασία για να δουλέψουμε από νωρίτερα τη φυσική κατάσταση… Αυτό τα λέει όλα»

-Πώς είναι το ξεκίνημα της νέας σεζόν στον ΠΑΟΚ; Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο λειτουργίας του νέου προπονητή;

«Νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τακτικές αλλαγές, καθώς έως τώρα κυρίως έχουμε δουλέψει στη φυσική κατάσταση και έχουμε μόνο 3-4 προπονήσεις με μπάλα. Επίσης δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το ρόστερ. Λείπουν πολλοί παίκτες και ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

-Την περσινή σεζόν δεν φάνηκε να προσαρμόζεσαι στον ΠΑΟΚ; Γιατί; Μπορείς φέτος να αναλάβεις πιο ηγετικό ρόλο στη ομάδα;

«Πέρυσι ήρθα στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο και χρειάστηκε χρόνος για να προσαρμοστώ. Οταν άρχισα να προσαρμόζομαι ήρθε ένας τραυματισμός και έμεινα πάλι πίσω. Δε θέλω να σκέφτομαι το παρελθόν. Προτιμώ να κοιτάζω μόνο το μέλλον. Αν κοιτάς πολύ το παρελθόν, τότε μένεις στάσιμος. Τώρα ξεκίνησε μία νέα σεζόν και ελπίζω να προσφέρω αυτά που πραγματικά μπορώ στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη που μπορεί να παίξει στις ίδιες θέσεις με σένα, τον Εγιάλ Γκολάσα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από αυτόν;

«Δεν έχουμε προπονηθεί ακόμη πολλές φορές με μπάλα για να μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που μπορώ να πω σε πρώτη φάση είναι ότι πρόκειται για ένα καλό παιδί που έχει όρεξη για δουλειά. Είναι καινούργιος στην ομάδα και ακόμη γνωρίζει τα υπόλοιπα παιδιά».

-Στην Αλκμάαρ είχες ένα ηγετικό ρόλο. Στον νέο ΠΑΟΚ που χτίζεται από τον Αγγελο Αναστασιάδη θα έχεις έναν ανάλογο ηγετικό ρόλο;

«Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για ειδικά θέμα. Προς το παρόν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας η περισσότερη δουλειά γίνεται στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης…».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη συνεργασία σου με τον Αγγελο Αναστασιάδη;

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόουτς στηρίζει πολλά στο ομαδικό πνεύμα και αυτό προσπαθεί να το περάσει από την αρχή ακόμη κι αν η ομάδα δεν είναι ακόμη πλήρης. Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο και σε αυτόν τον τομέα ο νέος προπονητής δίνει επίσης μεγάλο βάρος. Το πιο δύσκολο κομμάτι, όμως, είναι να καταφέρει ο εκάστοτε προπονητής να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα μέσα στο γήπεδο»

-Βλέπεις διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που δούλευε πέρυσι η ομάδα;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο…».

-Σε πρώτη φάση ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με πολλά νέα παιδιά. Πώς νιώθεις δουλεύοντας δίπλα σε τόσους νεαρούς παίκτες;

«Τα νέα παιδιά δουλεύουν σκληρά και περιμένουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Πάντα έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Εως τώρα έχουμε κάνει μόνο 3-4 προπονήσεις με την μπάλα και είναι δύσκολο να πεις περισσότερα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι δουλεύουν σκληρά για να γίνουν καλύτεροι παίκτες αλλά και για να κάνουν καλύτερο τον ΠΑΟΚ».