Ξάδερφος Αμπιντάλ : “Του έδωσα το νεφρό μου και δεν μου φέρθηκε σωστά”

Σε συνέντευξή του στην Ισπανία ο ξάδερφος του Ερίκ Αμπιντάλ κατηγορεί τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για τη συμπεριφορά του μετά τη μεταμόσχευση νεφρού.

Ο Ζεράρ Αμπιντάλ κατέθεσε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ισπανίας που άνοιξαν ξανά τον φάκελο με τη μεταμόσχευση νεφρού στον νυν τεχνικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα.

Ο Αμπιντάλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από την οποία επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν μήνα. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, το 2012, η κατάσταση του Αμπιντάλ επιδεινώθηκε και στις 10 Απριλίου εκείνου του έτους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε δότης, ένας εξάδελφος του Αμπιντάλ με το όνομα Ζεράρ που ζούσε στη Γαλλία.

Τον Ιούλιο του 2018 βγήκαν στη δημοσιότητα συνομιλίες του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος εμφανιζόταν να μιλά με τουλάχιστον δύο άνδρες και να κάνει λόγο για «αγορά ενός παράνομου οργάνου» για τον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή προσθέτοντας ότι τα περί δωρεάς από τον ξάδελφο ήταν ένα εύρημα για να αποφευχθεί το σκάνδαλο.

Στην νέα κατάθεσή του ο Ζεράρ Αμπιντάλ επανέλαβε ότι ο ίδιος έδωσε το νεφρό του στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, κατόπιν αιτήματος της συζύγου του δεύτερου, ωστόσο μιλώντας στην εφημερίδα «El Confidencial» εμρφανίζεται απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του ξαδέρφου του απέναντί του.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ουδέποτε οι δυο τους είχαν στενές σχέσεις, αλλά ο ίδιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό μετά την απόφασή του να είανι ο δωρητής.

«Δεν πήρα καθόλου χρήματα για να δώσω το όργανό μου. Και δεν ήταν δυνατόν αυτό να συμβεί καθώς σε αυτή την περίπτωση θα επρόκειτο για εμπορία. Ο Ερίκ είναι ο ξάδερφός μου και ήμουν σε μια στιγμή της ζωής μου πως ένιωθα χρέος να κάνω κάτι καλό. Ποια είναι τώρα η σχέση μου μαζί του; Δεν έχω νέα του εδώ και οκτώ, εννέα μήνες. Δεν μιλάμε. Το μόνο που θέλω είναι να τελειώσει αυτό το ζήτημα και να επιστρέψω στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μου. Δεν μιλάω μαζί του, δεν ξέρω πως νιώθει για όλα αυτά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει αυτή τη συμπεριφορά, αν φοβάται κάτι. Θα περίμενα, ωστόσο, από την πλευρά του μια ανθρώπινη αναγνώριση για αυτό που έκανε. Δεν μου την έδωσε και αυτό με πονά» ήταν τα λόγια του Ζεράρ Μορένο στην εφημερίδα «El Confidencial»