«Στηριζόμαστε στον Τσιλιγγίρη»

Συνέντευξη στην κάμερα της NOVA, παραχώρησε ο προπονητής του Άρη, Ένινγκ, ο οποίος μίλησε για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απουσία του Σούντγκρεν και τις σκέψεις του για την κάλυψη της θέσης: «Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα πρόσφατο περιστατικό, οπότε δεν είχαμε τον χρόνο να σκεφτούμε επιλογές. Ενδεχομένως να αλλάξουμε πρόσωπα, ενδεχομένως και σύστημα, είναι κάτι που το σκεφτόμαστε. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά σίγουρα θα το δούμε στην πράξη. Στην πράξη το πιθανότερο δεν είναι να αλλάξει η ομάδα σύστημα, αλλά γενικά θα ήταν καλύτερα στο μέλλον η ομάδα να μπορεί να παίξει διαφορετικά συστήματα».

Για τα προβλήματα απουσιών: «Γενικά μπορώ να πω ότι η διακοπή μας έκανε καλό, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες μου. Με στεναχωρεί και λυπάμαι για τον Τόνσο, γιατί ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να επιστρέψει. Δεν είναι αυτό το κυριότερο πρόβλημα, το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε δεύτερο τερματοφύλακα».

Για τον Τσιλιγγίρη και ποιος θα είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας στον πάγκο: «O Κουέστα δεν είναι διαθέσιμος να είναι στην αποστολή και αυτός που ετοιμάζουμε για δεύτερο τερματοφύλακα, αν γίνει κάτι είναι ο Δεληζήσης που είναι σωματώδης. Ο Τσιλιγγίρης τα πηγαίνει καλά και στηριζόμαστε σε αυτόν. Δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Ο Τσιλιγγίρης θα παίξει και αν έρθει η έσχατη των περιπτώσεων, θα ενεργοποιήσουμε την εναλλακτική λύση».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Κοιτάμε να επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι, ελπίζω ότι ο Άρης θα παίξει καλά, θέλουμε να πάρουμε ότι μπορούμε και έχουμε μεγάλο κίνητρο για αυτό το ματς. Για εμάς είναι ένα ματς όπως τα άλλα. Τα προβλήματα που είχαμε θα μας κάνουν να κατέβουμε πιο δεμένοι και αποφασισμένοι».

Για τον Τσιλιγγίρη: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής, δεν ξεκινάει την καριέρα του ως βασικός, θα έρθει η στιγμή του για να αγωνιστεί. Ο Κασίγιας έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα Champions League. Ο Τσιλιγγίρης είναι έτοιμος για να προσφέρει και ήρθε η δική του στιγμή».