Τα beach bar κέρδισαν το δικαστήριο

Τα beach bar που επλήγησαν από την πώληση της έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων του Ξενία στο Παλιούρι στον Ιβάν Σαββίδη, κέρδισαν τη δικαστική μάχη και αύριο ανοίγουν και πάλι…

Όπως γράφει το voria.gr :

Ανοίγουν το μεσημέρι αύριο, Τρίτη τα τρία beach bar στην παραλία του Ξενία στο Παλιούρι που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Τα γνωστά και πολυσύχναστα beach bar Κουρσάρος, Λευκή Άμμος και Cabanna σφραγίστηκαν την περασμένη Παρασκευή καθώς ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Ωστόσο, μετά από προσφυγή της εταιρείας «Χ.Πολυχρόνης & ΣΙΑ ΟΕ» που διαχειρίζεται τα beach bar το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή σήμερα την αίτηση για αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του δήμου.

Έτσι,από το μεσημέρι της Τρίτης τα καταστήματα ανοίγουν και πάλι για τους τουρίστες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Απάντηση, όμως, στο ζήτημα που έχει προκύψει για το κατά πόσο τα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα ή όχι μπορεί να δώσει μόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θα εξετάσει το επόμενο διάστημα την υπόθεση.

Τι λέει ο δήμος Κασσάνδρας

Ο δήμος υποστηρίζει ότι τα beach bar στο Παλιούρι λειτουργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια βάσει του προγράμματος «Στολίδια στην Άμμο» της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, μετέπειτα ΕΤΑΔ σε τμήματα αιγιαλού και παραλίας που τελούσαν υπό τη διαχείρισή της σε περιοχές ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κασσάνδρας και υπεύθυνο για τις άδειες καταστημάτων Χρήστο Κορδέλλα, το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και στις αρχές του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ ενόψει της μεταβίβασης του ακινήτου του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου στον Ιβάν Σαββίδη προχώρησε με δικαστική απόφαση στην έξωση της εταιρείας Χ.Πολυχρόνης&ΣΙΑ ΟΕ που διαχειριζόταν τα beach bar. «Στον Σαββίδη μεταβιβάστηκε το ακίνητο,όχι ο αιγιαλός όπου λειτουργούν τα beach bar. Υπάρχει χαρτί από το ΤΑΙΠΕΔ που λέει ότι δεν παραχωρείται ο αιγιαλός. Με βάση τη δικαστική απόφαση έπρεπε τα καταστήματα να απομακρυνθούν. Ωστόσο, αυτά άνοιξαν με το έτσι θέλω και λειτουργούσαν παράνομα, οπότε έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας», τονίζει στη Voria.gr ο κ.Κορδέλλας και προσθέτει: «Αν θέλει ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να βγάλει καινούργιες άδειες για καταστήματα αλλά να τα λειτουργήσει στο χώρο του. Αδιαφορούμε τι θα κάνει ο Σαββίδης αν και αμφιβάλλω αν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην παραλία».

«Είμαστε 100% νόμιμοι»
Από την πλευρά της η εταιρεία «Χ. Πολυχρόνης&ΣΙΑ ΟΕ» υποστηρίζει ότι τα beach bar είναι 100% νόμιμα, καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Ιβάν Σαββίδη για την υπομίσθωση τους. Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο κ.Χρόνης Πολυχρόνης ο κ.Σαββίδης έχει μισθώσει τον αιγιαλό από την ΕΤΑΔ πριν την αγορά του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ. «Εμείς υπογράψαμε μισθωτήριο συμβόλαιο με τον κ.Σαββίδη και έχουμε καταβάλει ήδη το ποσό των 200.000 ευρώ ως μίσθωμα. Καταθέσαμε στο δήμο το μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά δεν δέχθηκαν να τα δούνε», εξηγεί.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου και αίτηση αναστολής για την εφαρμογή της απόφασης στο Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ανέμενε την έκδοση της απόφασης την περασμένη Πέμπτη 3 Ιουλίου. «Ωστόσο, επειδή ο δήμος δεν έστειλε τα στοιχεία που του ζήτησε το δικαστήριο αλλά και λόγω φόρτου εργασίας η απόφαση βγήκε τελικά σήμερα », αναφέρει ο κ.Πολυχρόνης κατηγορώντας τον δήμαρχο Κασσάνδρας για παράβαση καθήκοντος. «Ο δήμος  έστειλε ειδοποιητήριο ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας γιατί η εταιρεία δεν διαθέτει μισθωτήριο συμβόλαιο την 1η Ιουλίου και σφράγισε τα καταστήματα στις 4 Ιουλίου, χωρίς να τηρηθεί το περιθώριο των πέντε ημερών, όπως ορίζει ο νόμος. Κανονικά θα έπρεπε να μας κλείσουν σήμερα και όχι την Παρασκευή. Χάσαμε το τριήμερο. Τους κάναμε αγωγές για διαφυγόντα κέρδη και θα στείλουμε εξώδικο σε όλο το δημοτικό συμβούλιο», επισημαίνει  ο κ.Πολυχρόνης.

Ο συνέταιρος του κ.Πολυχρόνη Τέλης Σαββίδης υποστηρίζει ότι πίσω από την απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία θα αποχωρήσει από το τιμόνι του δήμου στο τέλος Αυγούστου κρύβονται προσωπικά συμφέροντα. Υπογραμμίζει, δε, ότι στην επιχείρηση απασχολούνται και είναι ασφαλισμένα πάνω από 118 άτομα, τα οποία εν μέσω της σεζόν απειλούνται να μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ δεκάδες προμηθευτές κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριο δεν εξετάζει το νομικό κομμάτι της υπόθεσης και αρμόδια να αποφανθεί επί της απόφασης του δήμου το επόμενο διάστημα είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.