Το αίτημα του ΠΑΟΚ στον ΕΣΚΑΝ για να γίνει διευρυμένος έλεγχος ντόπινγκ πέντε παικτών από κάθε ομάδα, στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει ανοίξει τον… ασκό του Αιόλου, με τις αποκαλύψεις για το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (δείτε εδώ).
Ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ μάλιστα, Παναγιώτης Σκανδαλάκης προέβη στην πρωτοφανή ενέργεια να απορρίψει το αίτημα του Δικεφάλου, δημιουργώντας μεγάλες απορίες.
Η ιστοσελίδα «sportsfeed.gr» πριν από περίπου δυο μήνες (27 Σεμπτεμβρίου είχε αποκαλύψει κάποιες… συμπτώσεις, αναφορικά με τον Παναγιώτη (Τάκη) Σκανδαλάκη και τον έφορο του τμήματος πόλο του Ολυμπιακού, Νίκο Σκανδαλάκη!
Πιο συγκεκριμένα, εκείνο το ρεπορτάζ ανέφερε:
Ερχόμαστε σήμερα στη δεύτερη ένσταση, που στηρίζεται στη λογική ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να δείχνει. Και στην περίπτωση της επιλογής που έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης για την προεδρία του ΕΣΚΑΝ εκφράζονται ήδη οι πρώτες αμφιβολίες.
Ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης έχει από τον πρώτο γάμο του ένα γιο, τον Νίκο. Με σπουδές στα οικονομικά. Κατά μία περίεργη σύμπτωση, σε αυτόν τον τομέα στράφηκε και ο Νίκος Σκανδαλάκης, μέλος στη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και έφορος της ομάδας πόλο. Ούτε μία, ούτε δύο συμπτώσεις κατά πώς λένε ήδη στα Νότια Προάστια της Αττικής. Εκεί που εδρεύουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην υδατοσφαίριση. Εκεί που ανέδειξαν την τελευταία διετία ως ανεπιθύμητο τον Νίκο Σκανδαλάκη. Εκεί που λένε εδώ και μερικές μέρες πώς για λόγους ηθικής και μόνο, ο Λευτέρης Αυγενάκης όφειλε να κάνει διαφορετική επιλογή.
Εμείς δεν ξέρουμε αν υπάρχει συγγενική σχέση ανάμεσα στον επικεφαλής του ΕΣΚΑΝ και τον έφορο του Ολυμπιακού. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ούτε λέμε πώς αν υπάρχει συγγένεια, θα μεροληπτήσει ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης υπέρ της ομάδας του γιου του. Λέμε το απλό και αυτονόητο της υπόθεσης. Ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού όφειλε να προστατέψει το κύρος του ΕΣΚΑΝ. Αλλά και τον εξαιρετικό επιστήμονα. Να μην επιτρέψει την παραμικρή συζήτησης αμφισβήτησης. Να μη δώσει δικαιώματα. Αλλά τα έδωσε. Και επέτρεψε στα διάφορα στέκια του πόλο και της κολύμβησης να γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο «Τάκης Σκανδαλάκης να κερνάει και Νίκος Σκανδαλάκης να πίνει». Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην επιλογή, ακόμα και αν μιλάμε για τόσο ισχυρό δεσμό συγγένειας. Ούτε μπορεί να προσάψει κάποιος κάτι μεμπτό στον εξαιρετικό επιστήμονα. Λέμε για την καχυποψία που είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και προσδοκούσαμε από τη νέα κυβέρνηση να την περιορίσει. Άραγε, εκεί στο Μαξίμου, τι λένε;
Διαβάστε το πλήρες κείμενο, εδώ