Παίκτης της Καλλονής έσωσε ηλικιωμένο

Η αυτοθυσία του Κύπριου ποδοσφαιριστή της Καλλονής Θεοδόση Κύπρου και τριών ακόμα συμπολιτών μας έσωσαν από βέβαιο πνιγμό έναν ηλικιωμένο άνδρα που κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή κάτω από το «Ξενία».

Ήταν γύρω στις 13.15 όταν ο ηλικιωμένος άνδρας που κολυμπούσε στα βαθιά άρχισε απεγνωσμένα να καλεί σε βοήθεια ενώ χανόταν μέσα στα κύματα.

Οι λουόμενοι της περιοχής τον αντελήφθησαν αμέσως και ο Θεοδόσης Κύπρου αφού ενημέρωσε τον Μιχάλη Καραβασίλη που υπηρετεί στο Λιμενικό βούτηξε αμέσως με τρεις ακόμα συμπολίτες μας αψηφώντας όλοι κάθε κίνδυνο για να σώσουν τον ηλικιωμένο που άγνωστο για ποιο λόγο δεν μπορούσε να κολυμπήσει και βυθιζόταν.

Στο παρά 5′ έφτασαν όλοι κοντά του και με τη βοήθεια και των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ που μπήκαν κι αυτοί με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα τον έβγαλαν στη στεριά. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου. Ωστόσο πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλους όσους βοήθησαν και κατάφεραν να σώσουν στην κυριολεξία στο παρά 5′ μία ζωή.

Πηγή: www.lesvosnews.gr