“Θα μείνω στην ιστορία…”

Οι Γερμανοί πανηγύρισαν τη νίκη τους, αλλά προσπάθησαν να κρατήσουν τους τόνους χαμηλούς, γιατί ο μεγάλος τελικός είναι την Κυριακή.

Οι Βραζιλιάνοι από την άλλη, γνώρισαν την απογοήτευση, ο Νταβίντ Λούιζ, κλαίγοντας μπροστά στο μικρόφωνο, ζήτησε συγνώμη κι ο Φελίπε Σκολάρι ξέρει, ότι στο Μπέλο Οριζόντε έγραψε ιστορία…

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι πρωταγωνιστικές, μετά τον ημιτελικό :

Φελίπε Σκολάρι : “Θα μείνω στην ιστορία, γιατί είμαι ο υπεύθυνος για την χειρότερη ήττα της Βραζιλίας. Ποιος είναι υπεύθυνος γι΄ αυτό; Φυσικά ο προπονητής. Το αποτέλεσμα βαραίνει την δική μου πλάτη. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Φυσικά τα πράγματα είναι δύσκολα στα αποδυτήρια. Μετά το παιχνίδι μίλησα με τους Γερμανούς. Ούτε αυτοί κατάλαβαν πως έγινε αυτό. Ούτε ο Νεϊμάρ θα ήξερε, πως θα αποφύγουμε το 4ο ή το 5ο γκολ. Το μήνυμά μου προς τον κόσμο; Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε, παίξαμε με έναν τεράστιο αντίπαλο”.

Γιόαχιμ Λεβ : “Ξέραμε από το ημίχρονο ότι θα κερδίσουμε, αλλά δεν πρέπει να νιώθουμε ανίκητοι, η Αργεντινή κι η Ολλανδία είναι σούπερ ομάδες. Σήμερα έκαναν όλοι τέλεια τη δουλειά τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η Βραζιλία έπαθε ένα σοκ. Ήταν πολύ σημαντικό, να αντιμετωπίσουμε το πάθος των Βραζιλιάνων με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Το κάναμε. Οι παίκτες είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα! Σε μερικά παιχνίδια, η ζέστη είναι απίστευτη, οι παίκτες παίζουν στα όριά τους. Το 2006 το ζήσαμε κι εμείς αυτό, να αποκλειστούμε. Μπορώ να καταλάβω την πίεση που νιώθουν οι διοργανωτές. Στεναχωριέμαι για τον Σκολάρι”

Νταβίντ Λούιζ : “Ήθελα απλά να προσφέρουμε μια χαρά στον λαό μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη απ΄ όλους τους Βραζιλιάνους. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι από μας, το όνειρο τελείωσε, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλαμε”

Ζούλιο Σέζαρ : “Μετά το 0-1 καταρρεύσαμε. Οι Γερμανοί ήταν απλά πολύ δυνατοί, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την αξία τους. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έγινε”

Τόμας Μίλερ : “Ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς. Μπορείς να δει τι μπορεί να σου επιφυλλάξει ένα παιχνίδι. Είναι τρελό…”

Μίροσλαβ Κλόζε : “Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε τις στημένες φάσεις. Είδατε και σήμερα, ότι ένα μέρος της δύναμής μας. Ξεκινήσαμε σούπερ το παιχνίδι. Το ότι υπάρχει μια αρμονία ανάμεσά μας κι ότι είμαστε μια ομάδα, το βλέπει κανείς στον αγωνιστικό χώρο”.

Τόνι Κρόος : “Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, φέραμε ανασφάλεια στους Βραζιλιάνους. Αλλά μένει ακόμη ένα παιχνίδι. Μην ξεχνάμε, ότι ήρθαμε εδώ, για να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου. Κι ακόμη δεν γίναμε”.