Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα στον χώρο του ποδοσφαίρου με στόχο τη διακρίβωση ιδιαιτέρως σοβαρών αξιόποινων πράξεων και ιδίως της κακουργηματικής απάτης στo πλαίσιo δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Μέσα στον Αύγουστο λέγεται πως θα κληθούν να απολογηθούν οι συμμετέχοντες και φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχονται στους 11 ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας, ανάμεσά τους δύο πρόεδροι ΠΑΕ, στελέχη ΕΠΟ και διαιτητές.
Όλοι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για μετά τις 15 Αυγούστου.
Μάλιστα, λέγεται πως αμέσως μετά τον πρώτο κύκλο των απολογιών θα έρθουν στην επιφάνεια και νέες απομαγνητωφωνημένες συνομιλίες που αφορούν άλλες περιόδους μέσα στο 2013.
Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που εκτείνεται σε 50 σελίδες, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών αφορούν διαλόγους του 2012 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται συνομιλίες που αφορούν:
α) Την εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ, στις εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2012.
β) Την εκλογή του προέδρου της Super League που έγινε τον Ιούλιο του 2012.
γ) Την πρόσληψη προπονητή σε ομάδα της Super League, για τον οποίον μια άλλη ομάδα της Super League θα έδινε το 50% του μισθού του.
δ) Την έκδοση απόφασης από τα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα υπέρ μιας ομάδας της Football League 2 σε αντιδικία που είχε με άλλη ομάδα.
ε) Την αναφορά σε διαιτητές που βρίσκονται σήμερα στον πίνακα της Super League για το εάν θα οριστούν σε συγκεκριμένους αγώνες.
στ) Τη διακίνηση πληροφοριών σε φιλικά ΜΜΕ.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση παρατηρητή διαιτησίας της Super League, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στους πίνακες και υποστηρίζει στον αντεισαγγελέα ότι οι πίνακες διαιτητών δεν περιλαμβάνουν τους καλύτερους διαιτητές και παρατηρητές και οι καλύτεροι δεν επιλέγονται γιατί δεν εξυπηρετούν συμφέροντα.
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφονται στο βούλευμα «πρωταγωνιστούν» πρόσωπα που συνδέονται με ΠΑΕ της Super League. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια από αυτά τα πρόσωπα συνομιλούν από κινητά τηλέφωνα, που ανήκουν σε αλλοδαπούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.