«Το πρωτάθλημα χειραγωγείται»!

Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί, μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις, ότι το ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας χειραγωγείται! Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν ξέρει πως θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα τον Αύγουστο!

«Αισθάνομαι άγχος για το τι θα γίνει στο νέο πρωτάθλημα και θυμό για την αλλοίωση των προηγούμενων πρωταθλημάτων. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε κερδίσει ένα πρωτάθλημα, να είχε πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ και να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Το πρωτάθλημα χειραγωγείται. Τι θα ξεκινήσουμε τον Αύγουστο. Θα μας σφυρίζουν ποιοι διαιτητές; Οι ίδιοι που μας σφύριζαν μέχρι τώρα;», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε τα έγγραφα της έρευνας του αντιεισαγγελέα κ. Κορέα.

Επίσης, ο κ. Αλαφούζος είπε μιλώντας στον ArenaFM, ότι φοβάται για τη ζωή του! «Δεχόμαστε έμμεσα και άμεσα απειλές. Μας έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ. Υφιστάμεθα απειλές για τις ζωές μας από ένα οργανωμένο σχέδιο, που δρα με τη βία. Υπάρχει φόβος στο δημοσιογραφικό χώρο. Δέχθηκαν επιθέσεις και φοβούνται να γράψουν την αλήθεια. Εμείς θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τα δημοσιοποιήσουμε για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος των «πράσινων» είπε: «Αποφασίζουν για όλα. Ποιος θα ανέβει, ποιος θα αποβληθεί, ποιος θα σφυρίξει, ποιος θα προχωρήσει. Ζητάμε το πρωτάθλημα να παίζεται επί ίσοις όρους. Λάθη θα γίνονται, όπως γίνονται πάντα, αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν πιθανόν πλαστά αποτελέσματα και πρωταθλήματα…».

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Ο κ. Αλαφούζος συγκάλεσε για αύριο σύσκεψη στον Παναθηναϊκό για να αποφασίσει την στάση που θα κρατήσει, αλλά όπως τόνισε περιμένει την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Είναι υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης να παρέμβει. Να μην βγάζει την ουρά της απέξω μέχρι τώρα βγάζοντας μόνο ανακοινώσεις. Δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Η κυβέρνηση έχει έναν αρχηγό, τον πρωθυπουργό, που πρέπει να παρέμβει. Δεν πιστεύω ότι δεν θα το κάνει».

Ακόμη είπε στην ραδιοφωνική συνέντευξή του:

«Υπάρχει μια απόγνωση. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας. Δικαίως πολλές ομάδες θα έχουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στα όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Όταν κάποιος έχει πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα και μιλάει αυτό δείχνει ότι υπάρχει κάτι βρώμικο στο χώρο του ποδοσφαίρου.
«Γίνεται μια μεγάλη έρευνα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που δείχνουν κάτι, αλλά ας περιμένουμε τι θα κάνει η δικαιοσύνη από εδώ και πέρα. Είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα γίνει τίποτα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις.

«Δεν υπάρχει μπλοκ συμμαχιών. Υπάρχουν εξόφθαλμα πράγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν από κοινού. Δεν υπάρχουν σχέδια από κοινού με τον κ. Σαββίδη.

«Για τυπικούς λόγους ψηφίσαμε τον κ. Αγραφιώτη. Κρίναμε ότι είναι καλύτερα να έχει παρουσία μέσα στο προεδρείο της Λίγκας από το να είναι έξω από το παιχνίδι».

Σε περίπτωση που θα συναντούσε τον κ. Μαρινάκη, μετά τις αποκαλύψεις, ο κ. Αλαφούζος δεν θα του έλεγε τίποτα! «Ο διάλογος μας δεν είναι ποτέ εποικοδομητικός. Πάντοτε έχει να πει τον καλό του λόγο για μας. Τώρα, δεν θα του έλεγα τίποτα!», εξήγησε.
Τέλος εξέφρασε κάποια παράπονα για το γεγονός ότι ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS αμέσως μετά το φινάλε των πλέι οφ, αλλά όπως είπε: «αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της αγωνιστικής αντιπαλότητας και τίποτα περισσότερο. Μπορεί και ο ΠΑΟΚ να είναι αδικημένος από τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης».