Ψάχνουν λύση στην Καλαμαριά

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και οι «Πόντιοι» αναζητούν λύση για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ, που χρειάζεται ρευστό για να προχωρήσει τη νέα χρονιά.

Σήμερα στις 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς υπάρχει άτυπη γενική συνέλευση μετόχων, ερασιτέχνη, φορέων και φιλάθλων, ώστε να βρεθεί μία λύση καθώς ο χρόνος πιέζει.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Χατζηανδρέας, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 για την προοπτική της αγγλικής εταιρίας αλλά και για την προτίμηση της οικογένειας του Απόλλωνα στον Χαραλαμπίδη, εφόσον αλλάξει απόφαση.

«Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέλαβε ένα βαρύ φορτίο με τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και έφτασε την ομάδα μέχρι τη Φούτμπολ Λιγκ. Έκανε μεγάλη οικονομική και ψυχική θυσία. Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε μάθει να βαδίζουμε με ένα διαφορετικό μοντέλο από όλες τις ομάδες. Εμείς πηγαίναμε οικογενειακά, αφού από τον Ερασιτέχνη προήλθε ο κ. Χαραλαμπίδης και με τις δικές του δυνάμεις και τη στήριξη του Ερασιτέχνη προχωρήσαμε. Κουράστηκε όμως να βάζει χρήματα από την τσέπη του», είπε ο πρόεδρος του Γ.Σ.

Για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας τόνισε: «Το ελάχιστο που χρειάζεται για να σταθείς στην κατηγορία είναι 600.000 ευρώ. Τα έσοδα είναι 200-250.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να βρεθεί εκ των έσω. Αυτό που πληγώνει τον Αχιλλέα είναι ότι δεν υπήρξε μεγαλύτερη στήριξη από τα εισιτήρια από την Καλαμαριά που είναι η έδρα της ομάδας και από τον φίλαθλο κόσμου του Απόλλωνα γενικότερα».

Για την πίεση του χρόνου: «Εχουμε αργήσει πάρα πολύ. Αυτά έπρεπε να γίνουν τον Απρίλιο. Ο κ. Χαραλαμπίδης όμως έψαχνε να βρει χορηγούς, απευθύνθηκε σε κάποιες εταιρείες, πήρε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και φτάσαμε εδώ».

Για το αγγλικό πρότζεκτ που υπάρχει: «Υπήρξε μία επαφή μέσω ενός ανθρώπου που κάνει εμπόριο και από πίσω είναι μία αγγλική εταιρία που θέλει να ασχοληθεί. Ίσως εμφανιστούν σήμερα. Ασχολούνται με διάφορα αθλήματα, με μάνατζερ που φέρνουν παίκτες από την Αγγλία και στη συνέχεια τους πουλάνε αφού ανεβάσουν την αξία τους. Οι ίδιοι δεν θέλουν να αναλάβουν το μετοχικό κεφάλαιο όμως. Ίσως μία λύση είναι σε πρώτη φάση να αναλάβουν το μάνατζμεντ».

Για το ό,τι η ομάδα δεν έχει χρέη: «Ίσως θα έπρεπε να λανσάρουμε το ό,τι δεν έχουμε χρέη και έχουμε αδειοδότηση. Ίσως να φταίει η εσωστρέφειά μας. Ο Απόλλων πήγε στη Δ’ Εθνική, έκατσε τα χρόνια που έπρεπε, βασανίστηκε και ανέβηκε καθαρός και ξάστερος».

Για τον Χαραλαμπίδη: «Αν πει ότι μπορεί και θέλει να παραμείνει και να το ρισκάρει περιμένοντας κάποιους χορηγούς, εμείς θα είμαστε πάλι κοντά για να τον στηρίξουμε. Είναι η πρώτη μας επιλογή».