Χρυσά… βάρη για τον ΠΑΟΚ!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Την κατάκτηση οκτώ χρυσών και τεσσάρων ασημένιων μεταλλίων έχει να επιδείξει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, που διεξήχθη στη Φλώρινα. Χρήστος Σαλτσίδης και Όλγα Ζαγγελίδου χάρισαν στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο οκτώ πρώτες και τέσσερις δεύτερες θέσεις με τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών / Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων – Κορασίδων πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 3-6 Ιουλίου, στην πόλη της Μακεδονίας.

Ο αθλητής του «Δικεφάλου», Χ. Σαλτσίδης αγωνίστηκε στην ανδρική κατηγορία των 94 κιλών, και σήκωσε 147 κιλά στην κίνηση του αρασέ. Έτσι, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Σπύρο Σταματιάδη του Α.Ο. Φθιώτιδας, ο οποίος με 153 κιλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στο ζετέ, όμως, ο αρσιβαρίστας του «Δικεφάλου» έκανε την «αντεπίθεσή» του και με τα 177 κιλά που σήκωσε, και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο όχι μόνο στην κίνηση αυτή, αλλά και στο σύνολο με 324 κιλά! Έτσι, άφησε πίσω του τον Δεμελίδη του Σπάρτακου με 174 κιλά και τον Σταματιάδη με 165.

Στην κατηγορία των γυναικών και συγκεκριμένα στα +69 κιλά, η Όλγα Ζαγγελίδου κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια σε αρασέ, ζετέ και σύνολο, σηκώνοντας 141 κιλά. Πανελλήνια Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ευτυχία Ανανιάδου του ΠΑΚ Χαλανδρίου με 256 κιλά στο σύνολο, ενώ τρίτη κατετάγη η Βασιλική Διαμαντή του Σπάρτακου Ιωαννίνων με 115 κιλά.

Με τα 141 κιλά που σήκωσε, όμως, η αθλήτρια του ΠΑΟΚ κατάφερε να στεφθεί Πανελλήνια Πρωταθλήτρια, τόσο στην κατηγορία των Νέων Γυναικών – Νεανίδων, όσο και στην κατηγορία των Κορασίδων, που συμμετείχε!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κατηγορία ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Σύνολο – αρασέ – Ζετέ:

1. Ολγα Ζαγγελίδου (ΠΑΟΚ) 141 κιλά

2. Βασιλική Διαμαντή (Σπαρτακος Ιωαννίνων) 115 κιλά

3. Αναστασία Εμμανουηλίδου (Βυβων Δράμας) 81 κιλα

Κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Σύνολο – αρασέ – Ζετέ:

1. Ολγα Ζαγγελίδου (ΠΑΟΚ) 141 κιλά

2. Αικατερίνη Μουσκαφίδου 112 κιλά

3. Ευγενία Λέκα (ΠΑΚ Χαλανδρίου) 110 κιλά