“Η Παναγιά ήθελε να πάμε ως εδώ”

Μετά το Μουντιάλ, ο Γιώργος Καραγκούνης πήγε στο Άγιο Όρος και έδωσε μία συνέντευξη στο “Αγιορείτικο Βήμα”, μία ιστοσελίδα, που καταγράφει την δραστηριότητα στη Αθωνική Πολιτεία…

Αναλυτικά η συνέντευξη στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ :

Kύριε Καραγκούνη, αρχικά θα ήθελα να μου κάνετε μία αποτίμηση για την παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

“Πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να περάσουμε στις καλύτερες 16 ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου . Απο εκεί και πέρα προσπαθήσαμε για το καλύτερο, δεν τα καταφέραμε.Δεν ήρθε η πρόκριση για κάτι παραπάνω.
Ήταν η πρώτη φορά που η εθνική μας πέρασε στις καλύτερες 16 ομάδες του κόσμου και αυτό από μόνο του λέει πολλά και για πολύ λίγο δεν πήγαμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και αυτό λέει πολλά…νομίζω!Είναι επιτυχία.Υπάρχουν κι αυτά”.

– Ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ επισκεφθήκατε το Άγιο Όρος.Να υποθέσω ότι το ταξίδι σας στον Άθωνα είχε καθαρά πνευματικό χαρακτήρα.
Πείτε μου πόσο σας βοήθησε αυτό κατά τη διάρκεια των αγώνων;

“Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο Άγιο Όρος, μίλησα με καλούς και αγνούς ανθρώπους εκεί. Η ηρεμία από την φύση και τους ανθρώπους που παίρνεις φτάνει… Όλα αυτά ήταν πολύ σημαντικά για τον δύσκολο αγώνα που είχαμε στη Βραζιλία… Θα πάω ξανά στον Άθωνα, σύντομα κιόλας. Τους ευχαριστώ όλους. Τους ευχαριστώ πολύ, όλους τους Αγιορείτες πατέρες που γνώρισα”

-Θα μπορούσατε ενδεχομένως να αποδώσετε την επιτυχία σας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στον Θεό;

“Με τη βοήθεια του Θεού έχουμε καταφέρει αυτά που καταφέραμε και έτσι όπως το καταφέραμε για να φύγουμε από τις δύσκολες στιγμές και ο Θεός μας έδωσε δύναμη να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Οταν βρίσκεσαι εντός του γηπέδου αυτό το καταλαβαίνεις περισσότερο. Καθώς στις καλύτερες ομάδες του κόσμου δεν μπαίνεις τόσο εύκολα. Σίγουρα αν δεν είχαμε την βοήθεια του Θεού δεν θα το πετυχαίναμε”

– Κάποιος συμπαίχτης σας είπε ότι η Παναγία μέχρι έδω ήθελε…!

“Σίγουρα αυτό είναι. Η Παναγία ήθελε να πάμε μέχρι εδώ αλλά όπως είπα και πριν ήταν μεγάλη επιτυχία που περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Τα βήματα πρέπει να γίνονται σιγά σιγά. Για το μέλλον υπάρχει μία σημαντική παρακαταθήκη για όποια δύσκολα παιχνίδια και αν έλθουν. Οι νέοι παίχτες αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν όπως πρέπει”

– Κύριε Καραγκούνη, πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις πρωταθλητισμό και οικογένεια. Μάλιστα και με τρια παιδιά;

“Μόνο με θυσίες. Για να καταφέρεις να κάνεις πρωταθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια χωρίς θυσίες δεν γίνονται αυτά. Πολλές φορές, χωρίς τη θέληση σου φυσικά η οικογένεια περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είσαι πολλές μέρες και ώρες μακριά από τα παιδιά σου, την σύζυγο σου, είσαι συνεχώς στα ξενοδοχεία και στα γήπεδα. Όλα αύτα όμως ισοσκελίζονται με τις επιτυχίες και τις μοναδικές εμπειρίες που έχεις”

– Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σας;

“Είναι εννέα, εξήμιση, πεντέμιση”

– Όταν επιστρέψατε στην Ελλάδα τα παιδιά σας τι ακριβώς σας είπανε, η πρώτη τους κουβέντα τους που σας έκανε εντύπωση ;

“Ηταν στενοχωρημένοι που δεν περάσαμε στο επόμενο παιχνίδι διότι τους είχα πει ότι θα τους έπαιρνα μαζί μας στη Βραζιλία. Κατά τα άλλα, μετά από έναν μήνα που έλειπα στη Βραζιλία, φυσικά ήταν χαρούμενοι που με ξαναείδανε και τους ξαναείδα”