Το CAS, η τακτική και το φιλικό των μικρών

Δεύτερη μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία και αυτή η μέρα είχε και την απώλεια της υπόθεσης στο CAS. Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης δήλωσε αναρμόδιο για την απόφαση της αφαίρεσης των 3 βαθμών από τον ΠΑΟΚ από τα πλέι οφ κι έτσι η υπόθεση έκλεισε οριστικά.

Δεν πρόκειται κανείς να το παραδεχτεί δημόσιο, αλλά στον ΠΑΟΚ κανείς δεν θα πεθάνει από τη στεναχώρια του απ΄ αυτή την εξέλιξη. Αν το CAS δικαίωνε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να ένιωσε μια ικανοποίηση ο Σαββίδης, αλλά και το νομικό τημ, που θα είχε μια επιτυχία, αλλά για το αγωνιστικό τμήμα και το κομμάτι του… προγραμματισμού, θα προκαλούσε πονοκέφαλο. Ποιος θα πήγαινε να παίξει σε 2 εβδομάδες Τσάμπιονς Λιγκ;

Αντί για Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ θα παίξει στις 26 Ιουλίου με την Καμπούρ Λεουβάρντεν, φιλικό που το έκλεισε σήμερα και θα είναι το τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους, αφού την επομένη η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα.

Η ζωή συνεχίζεται στους συνήθεις ρυθμούς, πλέον, και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία, μια προετοιμασία, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν. Άλλωστε, απ΄αυτούς που προετοιμάζονται και θα παίξουν στα πρώτα φιλικά, οι μισοί προφανώς δεν θα μπαίνουν ούτε στην αποστολή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ο Αναστασιάδης ξέρει ότι δουλεύει μια ομάδα, που δεν θα είναι η ομάδα της νέας σεζόν, γιατί η ομάδα της νέας σεζόν, δεν είναι ακόμη εκεί για να τη δουλέψει.

Σήμερα, λοιπόν, δούλεψε κι αυτός… τακτική , όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του ΠΑΟΚ, ενόψει του αυριανού φιλικού με την Σταντάρ Λιέγης, στο οποίο θα παίξουν ως επί το πλείστον οι μικροί, αφού οι μεγάλοι δεν είναι και πολλοί. Νοκ άουτ τέθηκε κι ο Σπυρόπουλος, που λόγω μιας φλεγμονής στο πόδι, θα μείνει 2-3 μέρες έξω.

Για τον Αναστασιάδη μπορεί να έχει σημασία πως θα λειτουργήσουν οι παίκτες, που έχει αυτή την εποχή στη διάθεσή του, στο αυριανό παιχνίδι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ενίσχυση του ρόστερ. Άλλους 4-5 περιμένει σε πρώτη φάση, αλλά προς το παρόν δεν έρχονται…