“Το παλιό μου παλτό”

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σήμερα φιλικό παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης και έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν ποδοσφαιριστή, που παραλίγο θα είχε φορτωθεί στο μπάτζετ και θα τον πλήρωνε μέχρι σήμερα!

Πρόκειται για τον 32χρονο Ισραηλινό κεντρικό αμυντικό, Ταλ Μπεν Χαίμ, τον οποίο η Σταντάρ ξεφορτώθηκε χθες, και τον έστειλε στην Τσαμπιονσίπ, να παίξει στην Τσάρλτον.

Ο Μπεν Χαίμ (που μια φορά κι έναν καιρό, είχε παίξει στην Τσέλσι), έμεινε το καλοκαίρι του 2012 ελεύθερος από την Πόρτσμουθ και προσέλκυσε την προσοχή του Γιώργου Γεωργιάδη, που ως τεχνικός διευθυντής τότε, τον είχε στην ατζέντα του ψάχνοντας στόπερ για τον Ιανουάριο του 2013, μόλις είχε διαπιστωθεί ότι Κουμάλο και Βιβιάν… άνθρακες ο θησαυρός.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Γου Χου παρακολουθούσε την υπόθεση του Μπεν Χαίμ, ο οποίος από το 1.000.000 ευρώ το χρόνο, έπεσε στα… 700.000 ευρώ το χρόνο, κάτι που έκανε πιο “ελκυστική” την περίπτωσή του για να υπογράψει για 1,5 ή 2,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, μια τέτοια μεταγραφή δεν μπορούσε να περάσει από το οικονομικό τμήμα (ακόμα δεν είχε εμφανιστεί για τα καλά ο Τσιστιακόφ) κι έτσι χάθηκε αυτό το κελεπούρι κι ο Σαββίδης γλίτωσε ένα ακόμη… παλτό.

Ο Μπεν Χαίμ των 700.000 ευρώ, βρήκε στέγη στην ΚΠΡ για να κάνει κυρίως προπονήσεις με έναν μισθό, μετά έπαιξε στο… Τορόντο του Καναδά, και το 2013, με εμφανή τα σημάδια της… καλοπέρασης (κοιλίτσα) εμφανίστηκε στη Λιέγη για να υπογράψει στην Σταντάρ, η οποία έχει Ισραηλινό προπονητή και ήθελε να του δώσει μία ευκαιρία.

Στο βελγικό πρωτάθλημα, ο Μπεν Χαϊμ έπαιξε 4 παιχνίδια βασικός κι άλλα 4 παιχνίδια ως αλλαγή για λίγα λεπτά. Προχθές, η Σταντάρ απαλλάχτηκε από το συμβόλαιό του και το φορτώθηκε η Τσάρλτον, που έχει προπονητή Βέλγο.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να πληρώσει παίκτες που δεν του χρειάστηκαν και δεν του χρειάζονται, αλλά κατάφερε και να γλιτώσει κι από κάποιους παίκτες, που θα τους πλήρωνε ακόμα…