Χεσούς: “Σε λάθος θέση ο βοηθός”

Μπορεί αρχικά να απέφυγε την ερώτηση για το αν ήταν τελικά οφ-σάιντ το γκολ του Λίμα ή όχι, αλλά με την δεύτερη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου, ο Χόρχε Χεσούς τελικά το παραδέχτηκε. “Ο βοηθός, δεν ήταν στη σωστή θέση για να κρίνει την φάση” τόνισε χαρακτηριστικά και εν’ συνεχεία ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, η οποία -όπως ανέφερε- κέρδισε δίκαια το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Μπενφίκα

Για την εικόνα του αγώνα: “Ο ΠΑΟΚ είναι μια και καλή ομάδα και αυτή μια δύσκολη έδρα. Ήταν αποφασιστικό το γεγονός ότι πήραμε τον ενθουσιασμό τόσο των παικτών όσο φιλάθλων με τον τρόπο που αγωνιστικάμε. Ξέραμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα βρούμε χώρο για αντεπίθεση. Αν και το γκολ δεν προήλθε από μια τέτοια, εν’ τούτοις η Μπενφίκα ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έφτασε στη νίκη”.

Για τις αλλαγές που έκανε σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος κι αν ειναι ικανοποιημένος από αυτές: “Ο προπονητής αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη όταν ρισκάρει. Σε μια ομάδα όπως η Μπενφίκα το ρόστερ δεν είναι μόνο οι 11 ποδοσφαιριστές που παίζουν αλλά 25. Ο καθένας μπορείς να παίξει ανα πάσα στιγμή και να συνεισφέρει στην ομάδα.

Για την εμφάνιση του Γκόμεζ: “Ο παίκτης έχει χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να παίξει και πιο μέσα αλλά και πιο κοντά στην άκρη. Έχοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του Λίνο, ίσως ο Γκόμεζ έβρισκε περισσότερους διαδρόμους λόγω της ταχύτητάς του. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση του. Η αλλαγή δεν έχει να κάνει με την απόδοση του, αλλά από το γεγονός ότι δεν μπορεί να βγάλει ακόμη ολόκληρο 90λεπτο.

Για τις δηλώσεις του Στέφενς που τονισε ότι θα μπορούσε να περιμένει από την Μπενφίκα ένα παιχνίδι με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς: “Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η απάντηση που δίνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο έχει άμεση συνάρτηση με την δουλειά που κάνει”.

Αν θεωρεί πολύ άδικο το γεγονός ότι ένα κλειστό ματς με τέσσερις τελικές, κρίθηκε από ένα λάθος του βοηθού διαιτητή: “Ήταν ένας καλός αγώνας, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά τακτικά. Βέβαια οι άμυνες ήταν καλύτερες από τις επιθέσεις, αλλά γνώμη μου είναι, ότι η Μπενφίκα είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι”

Για το αν το γκολ ήταν τελικά οφ-σάιντ και οι κίτρινες του πρώτου ημιχρόνου σωστές: “Δεν είναι εύκολο για τον βοηθό διαιτητή να κρίνει αυτή τη φάση, καθώς δεν ήταν στην κατάλληλη θέση. Σ’ ότι αφορά τις κίτρινες κάρτες, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να κάνει κάποια φάουλ και το πλήρωσε γι’ αυτό και στο δεύτερο έκανε κάποιες αλλαγές”.