Ο κόσμος θέλει ΟΜΑΔΑ!!!

Επιτέλους η ομάδα εκτός Ελλάδας. Στο κατάλληλο κλίμα, αφοσιωμένοι στην προπόνηση για να μπουν δυνατές βάσεις για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Η προετοιμασία το καλοκαίρι είναι το κυρίαρχο για τον ποδοσφαιριστή, ώστε ν’ αποκτήσει τις δυνάμεις και να’ χει όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς μέσα στη χρονιά.

Είναι η ευκαιρία να γνωριστεί η ομάδα στην οποία ήρθε καινούριος προπονητής και καινούρια πρόσωπα. Καινούρια φιλοσοφία, καινούριες τακτικές, άλλα ”ήθη και έθιμα” όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες του κόσμου όταν υπάρχουν αλλαγές. Η προετοιμασία στο εξωτερικό δίνει τη δυνατότητα με λίγα λόγια …να γνωριστούμε καλύτερα!

Σε πολλά ζητήματα θα μπορούσαμε να κάνουμε υποθέσεις, αλλά αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο να εκτεθούμε. Την τελική απόφαση σε μια σκέψη του Αναστασιάδη, που ίσως την έχει μοιραστεί με τρίτους, ούτε ο καθρέφτης του δεν την γνωρίζει.

Μεταγραφές θέλουν όλες οι ομάδες του κόσμου και πολύ περισσότερο οι προπονητές τους. Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά και δεν θα ήμουν απόλυτος στο ζήτημα πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές για συγκεκριμένες θέσεις που ΄χει κενό. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο τί έχει στο μυαλό του ο προπονητής. Πως σκεφτεται και σχεδιάζει την ομάδα που θα παρουσιάσει στην διάρκεια της χρονιάς. Τί βλέπει και τί συμπεράσματα έχει βγάλει απ’ αυτούς που έχει μαζί του αυτές τις λίγες μέρες, αλλά και την προσθήκη των διαθνών για τους οποίους είναι βέβαιο, πως έχει ήδη άποψη και ποιόν ρόλο θα έχουν στην ομάδα. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει τί έχει στο μυαλό του ο Αναστασιάδης;

Στη συνέντευξη τα είπε, αλλά λίγοι είναι αυτοί που τα κατάλαβαν ή δεν τους βόλευε να τα καταλάβουν. Είναι και οι νεώτεροι, που δεν γνωρίζουν στην πράξη τον προπονητή, αλλά έχουν ακούσει γι’ αυτόν από άλλους και ίσως …ότι να ‘ναι.

Όσοι αγαπάνε τον ΠΑΟΚ αυτό που τους απασχολεί, είναι πως θα κάνουμε ΟΜΑΔΑ. Να πηγαίνουν στο γήπεδο και να την καμαρώνουν. Δεν μιλάνε, είναι μουγγοί και καρτερικά περιμένουν να έρθει η ώρα να πάρουν τις θέσεις τους στις κερκίδες της Τούμπας. Είτε αγαπάνε τον Αναστασιάδη, είτε όχι.

Όσοι αγαπάνε τον προπονητή ή μισούν τον προπονητή, μιλάνε πολύ και ζητάνε συνέχεια. Ζητάνε κι ούτε αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν τί θέλουν. Αυτό που ψάχνουν είναι άλλοθι, αιτίες, αφορμές, είτε να δείξουν την αξία του Αναστασιάδη οι μεν, όταν θα νικάει και οι δε, να τον κατασπαράξουν αν θα χάνει …μιας και του τα λέγαν αυτοί το καλοκαίρι.

Τα πρόσωπα είναι εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ και είναι απόλυτα αναλώσιμα. Σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Η απαίτηση του κόσμου πρέπει να είναι γενική και ουσιαστική. Φτιάξτε ομάδα τέτοια που να ταιριάζει στην φιλοσοφία, στην ιδιοσυγκρασία και στην ιστορία του συλλόγου.

Το αν πετύχει ο Αναστασιάδης ή όχι, δεν το ξέρει κανένας. Η μπάλα είναι τέτοια που σου επιφυλάσει πολλές εκπλήξεις, θετικές ή αρνητικές. Με λίγα λόγια, είμαστε υποχρεωμένοι να υπομένουμε για να δούμε στην πράξη ή να μας πει ο ίδιος ο προπονητής τις σκέψεις του για την ομάδα. Και τότε θα μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας και το δικό μας σκεπτικό.

Αν ο προπονητής προσηλωθεί στα καθήκοντά του, έχει ελπίδες επιτυχίας. Αν αναλωθεί και με τα γύρω- γύρω, είναι βέβαιο πως θα αποτύχει. Γιατί όσο κι αν δείχνουν ορισμένοι τη στήριξή τους τώρα ….υπομονή για όταν η μπάλα θα πάει δοκάρι και έξω. Τις ομάδες τις κρίνει ο κόσμος απ’ αυτό που βλέπει στο γήπεδο και εκ του αποτελέσματος. Οι κριτικές και οι θεωρητικές φιλοσοφίες πριν την πράξη, είναι για τους πονηρούς και για τους άσχετους.

Υ.Γ.1. Το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι βέβαιο πως δεν το χαρακτηρίζει το συναίσθημα και η φανέλα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως πως …οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Υ.Γ.2. Τα τελευταία δύο χρόνια με τον ΓΧ κυρίως υπεύθυνο για τις μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ πέταξε κοντά στα 25.000.000. Ούτε ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής δεν έμεινε ως κεφάλαιο στην ομάδα από τις δουλειές του ΓΧ και τους μάνατζερ που συνεργάστηκε. Και ορισμένοι συνεχίζουν να νομίζουν πως ο Σαββίδης είναι κουτός…

Υ.Γ.3. 1.700.000 για Σταφυλίδη, προτάσεις σε Κάτσε και Κωνσταντινίδη άνω του 1.000.000 ευρώ. Πρόταση 2.500.000 για το μεγάλο ταλέντο με το όνομα Κουλούρης. Με ψίχουλα στα τμήματα υποδομής όχι μόνο γεννιούνται ποδοσφαιριστές αλλά αποφέρουν και οικονομικό όφελος στην ΠΑΕ. Σε αντίθεση με τους ποδοσφαιρανθρώπους στην μεγάλη ομάδα που μόνο ξοδεύουν, προσφέροντας και μεγάλα ποσοστά στους μάνατζερ φίλους ή κουμπάρους.