Όταν ο Φρίνγκερ, ανακάλυψε τον Λεβ!

Σήμερα γύρω στα μεσάνυχτα στο Μαρακανά του Ρίο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια του ο Γιόαχιμ Λεβ, ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας.

Πως θα σας φαίνονταν αν ακούγατε ότι αυτός που τον έκανε προπονητή, είναι κάποιος που πέρασε από τον ΠΑΟΚ και απέτυχε παταγωδώς;

Ο Γιόαχιμ Λεβ είναι σήμερα προπονητής, διότι κάποια στιγμή στη ζωή του συναντήθηκε με τον Ρόλφ Φρίνγκερ!

Ο Φρίνγκερ, που τον Σεπτέμβριο του 2004 διαδέχτηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έμεινε ούτε 5 μήνες, αφού έπεσε σε… τρελάδικο, είναι αυτός που έκανε προπονητή τον Λεβ!

Το 1987 ο Φρίνγκερ πήγε στην ελβετική Σαφχάουζεν, έχοντας τον ρόλο του παίκτη – προπονητή μέχρι το 1990 κι έμεινε ως το 1992 ως προπονητής.

Την τριετία 1989-92, είχε αρχικά συμπαίκτη τον Γιόαχιμ Λεβ και στη συνέχεια ποδοσφαιριστή!

Ήταν παίκτης με προσωπικότητα, ήθελε να μαθαίνει, τον ενδιέφεραν όλα. Από τότε φαίνονταν πως το έχει, πως θα γίνει προπονητής” είπε ο Ρόλφ Φρίνγκερ στην Μπιλντ.

Το 1992 οι Φρίνγκερ έφυγε από τη Σαφχάουζεν και ο Λεβ σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Ο Φρίνγκερ πήρε στην Ααράου κι ο Λεβ έγινε προπονητής στις ακαδημίες της Βίντερτουρ.

Το καλοκαίρι του 1995, ο Φρίνγκερ έπιασε δουλειά στη Στουτγάρδη κι επέλεξε ως βοηθός του τον Γιόαχιμ Λεβ, που στο μεταξύ δούλευε ως προπονητής σε μια ομάδα Β΄ Εθνικής της Ελβετίας.

Στη Στουτγάρδη δούλεψαν μαζί ένα χρόνο, στη συνέχεια ο Φρίνγκερ απολύθηκε και ανέλαβε πρώτος προπονητής ο Λεβ, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολούθησαν Φενέρμπαχτσε, Καρλσρούη, Άδανασπορ, Βάκερ ίνσμπρουκ,, Αούστρια Βιέννης και Γερμανική Ομοσπονδία.

Το 2004 ανέλαβε βοηθός του Κλίνσμαν, από το 2006 είναι πρώτος προπονητής και σήμερα φιλοδοξεί να σηκώσει την μεγάλη κούπα.