«Δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ»

Στον Metropolis 95.5 μίλησε ο νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης ο οποίος τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τιμωρηθεί για πολυϊδιοκτησία και μάλιστα τόνισε ότι αλλάζουν τον νόμο για να προστατέψουν τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ότι έχω πει νομικά, έχω δικαιωθεί. Ακόμα και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία δεν μπορεί να τιμωρηθεί με το υφιστάμενο πλαίσιο ο ΠΑΟΚ. Αυτό που έχει σημασία, δεν είναι η διαπίστωση της παραβατικότητας αλλά η εκτέλεση της ποινής και είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυτό που έγινε χθες ήταν μια απλή εισήγηση. Δεν είναι δεσμευτική αυτή, έβγαλα 2 αποφάσεις στην ΕΠΟ που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί οι κανονισμοί της ΕΠΟ.

Μου έκανε εντύπωση ότι ‘εβγαίναν μέλη και έκαναν δηλώσεις, αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Δεν βγήκε κανένας να πει κάτι γι’αυτό ακόμα και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εάν ήταν δικαστήριο, θα μπορούσαν να βγαίνουν οι δικαστές και να κάνουν δηλώσεις; Πως είναι δυνατόν σε μία εξεταζόμενη υπόθεση να βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις και να μην έχει παρέμβει κανένας υπουργός; Υπάρχει ένα σαθρό ποδόσφαιρο, σαθρό από τις νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι τις κανονιστικές και από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ στο νομικό πεδίο και στο δικαστικό. Δεν θα είναι καλό να δικαιωθεί επειδή θα ασκηθούν πιέσεις από τον κόσμο. Όσον αφορά τους πολιτικούς τις περισσότερες φορές είναι ανύπαρκτοι».