Κούγιας : “Τεράστιο πολιτικό ρουσφέτι σε ΠΑΟΚ-Ξάνθη που θα μείνει στην ιστορία”!

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σε εφημερίδα “ερυθρόλευκης” απόχρωσης, στο ΦΩΣ των ΣΠΟΡ, συγκεκριμένα σχολιάζοντας την περιβόητη υπόθεση Ξάνθης – ΠΑΟΚ, την παρέμβαση της κυβέρνησης με την τροπολογία-έκτρωμα και πολλά ακόμα που αφορούν το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Μόνο με αλλαγή του νόμου από την κυβέρνηση μπορούσε να γλιτώσει τον υποβιβασμό η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ! Ο μοναδικός τρόπος να ανατραπεί η απόφαση της ΕΕΑ ήταν να αλλάξει ο νόμος. Και αυτό το λέω γνωρίζοντας τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και τον τρόπο που οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες, η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ υπερασπίστηκαν τα συμφέροντά τους. Η απόφαση της ΕΕΑ ήταν αυτονόητη και η κύρωση του υποβιβασμού ήταν η ελάχιστη”, είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΛ και στην συνέχεια πρόσθεσε :

“Η ποινή για περιπτώσεις σαν αυτή του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη είναι από υποβιβασμό η ελάχιστη, μέχρι εξαφάνιση από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα η πιο αυστηρή! Δηλαδή να ξεκινήσουν από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η απόφαση της ΕΕΑ ήταν με συντριπτική πλειοψηφία 4-1, από αξιοπρεπείς ανθρώπους και η αιτιολόγηση ήταν επαρκής. Έγινε ένα τεράστιο πολιτικό ρουσφέτι στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη που θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία! Ότι τους έσωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αποφύγει το πολιτικό κόστος”.

Σε ερώτηση για το αν μια πιθανή ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, θα είναι ακόμα ο τίτλος στο 50-50, είπε : “Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη πρέπει να είναι πολύ ευτυχείς, τους διέσωσε ακραία πολιτική παρέμβαση. Ο τίτλος δεν έχει κριθεί όσους βαθμούς και αν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ”.

Για την πρόβλεψη του για την ποινή : “Είναι τακτικοί δικαστές, είναι ανεξάρτητοι, μπορούν να αποφασίσουν ότι θέλουν. Το θέμα είναι ότι ενώ η κατώτερη ποινή ήταν υποβιβασμός και η ανώτερη ήταν εξαφάνιση από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τώρα έγινε η κατώτερη ποινή αφαίρεση 5 βαθμών και η ανώτερη αφαίρεση 10 βαθμών. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη πρέπει να νιώθουν ευτυχείς με το τεράστιο ρουσφέτι”.