«Στόχος του Άρη το Κύπελλο»

Σε ραδιόφωνο τη Θεσσαλονίκης, μίλησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη και του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης, σχολιάζοντας τα ζευγάρια του κυπέλλου, Άρης – Ατρόμητος και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Άρης είναι σε καλύτερη κατάσταση, χρίζοντας τον φαβορί κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ για το ζευγάρι, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, σχολίασε απλώς ότι ο Δικέφαλος δεν είναι σε καλό φεγγάρι, αλλά η κριτική που του γίνεται είναι ισοπεδωτική.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Βάτσιο: «Είναι διαιτητάρα. Λάθη γίνονται. Δεν μπορεί να κάνει λάθος; Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός διαιτητής. Είναι ένα παιδί που δεν έχει δόλο».

Το ζευγάρι του Άρη με τον Ατρόμητο: «Ο Άρης το θέλει πολύ. Το κύπελλο είναι ένας στόχος του. Ο Άρης είναι σε καλό φεγγάρι και μαθαίνω ότι δεν θα έχει και ελλείψεις,. Ο Ατρόμητος θα κάνει ένα κλειστό παιχνίδι. Εάν έρθει να παίξει ανοιχτά μέσα στον Άρη θα φάει τέσσερα. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι παιχνίδια ειδικού σκοπού. Πρέπει να τα προσεγγίσεις διαφορετικά».

Το εάν θα υπάρξει κόπωση στον Άρη: «Σε αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει το μυαλό να είναι καθαρό και οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στο 200%. Μην ξεχνιόμαστε ότι ο Άρης διαθέτει και καλή πάστα παικτών. Κάνει καλή διαχείριση μέσα στο παιχνίδι από παίκτες και προπονητές».

Το εάν ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες όπως οι Γκάμα και Φετφατζίδης: «Το ότι υπάρχει ένα χειρουργείο του Γκάμα δεν παίζει κάποιο ρόλο. Εάν είσαι κοπρίτης στην αποθεραπεία σου δεν θα γυρίσεις. Ο Γκάμα έκανε την αποθεραπεία του σωστά και μπήκε και έπαιξε. Ο Φετφατζίδης εάν του δείξεις ότι τον πιστεύεις θα κάνει αγγέλους. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει γίγαντας καθώς έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή και του κόσμου και των συμπαικτών».

Το εάν έχει να αποδείξει κάτι στον Σάββα Παντελίδη που ήταν αρνητικός απέναντι του: «Ο εγωισμός σε κάθε παίκτη είναι ένα κομμάτι που τον κάνει καλύτερο. Αυτή τη στιγμή ο Φετφατζίδης δεν έχει να αποδείξει κάτι».

Το εάν υπάρχουν ποδοσφαιρικά εγχειρήματα: «Όχι. Δεν υπάρχει υπομονή στην Ελλάδα να χτίσεις κάτι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 15 με 20 παιδιά που αγωνίζονται και είναι μια καλή πάστα ποδοσφαιριστών. Δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Εκείνος ο Ηρακλής τότε ήταν ένα θαύμα αλλά ένας μάγος κατάφερε να τη διαλύσει. Εάν έχεις τη βάση μπορείς να τα ξανακάνεις. Εάν έχει μια καλή βάση όπως είναι ο Ηρακλής και έναν προπονητή όπως ο Νίκος μπορείς. Τι όραμα είχε τότε εκείνος;».

Το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει γίνει. Προσπαθούν να μηδενίσουν αυτό που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρω γιατί. Βλέπω ότι υπάρχει κριτική αλλά ισοπεδωτική».

Πηγή: Metropolis 95,5 FM