Δηλώσεις στον Arena FM πραγματοποίησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας ο οποίος μίλησε για το σκεπτικό της ΕΕΑ στην γνωμοδότηση της για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στου φίλους του ΠΑΟΚ για την απόφαση: «Υπάρχουν κάποια νομικά στοιχεία που είναι αδιαμφισβήτητα. Από την άλλη, υπάρχει και μια δίκη. Δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο όμως στις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Σε καμία δίκη δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτε, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ζωή.»
Για το επόμενο βήμα στις κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Στην μια περίπτωση μιλάμε για μια επιτροπή η οποία έβγαλε μια γνωμοδότηση. Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε με δικαστές, με νόμους. Αν σκεφτούμε πως το τελευταίο σκαλοπάτι είναι το CAS, θα παίξουν ρόλο μόνο τα νομικά επιχειρήματα του καθενός».
Για τις τριγωνικές σχέσεις των εταιριών που δεν αναφέρονται στο σκεπτικό: «Δεν υπάρχει πουθενά στο πόρισμα αναφορά για τριγωνικές σχέσεις εταιριών. Για αυτό έκανε τις καταγγελίες ο Ολυμπιακός από την πρώτη μέρα. Από τότε κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να αποδειχθεί νομικά η σύνδεση εταιριών ακόμη και αν κάποια έγγραφα συγκλίνουν προς εκεί. Για παράδειγμα… Η Dimera είναι η εταιρία που χρηματοδοτεί τον ΠΑΟΚ άρα στα ταμεία της ρέουν χρήματα από την αυτήν. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει κάποιους χορηγούς και μια εταιρία ένδυσης (Macron) η οποία επίσης πληρώνει κάποια χρήματα στην ομάδα. Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν η Macron και η Dimera είναι συνδεδεμένες εταιρίες; Η Macron ενδεχομένως να ντύνει και άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Οι άλλες ομάδες είναι συνδεδεμένες λοιπόν με τον ΠΑΟΚ επειδή έχουν ίδια εταιρία ένδυσης; Το ποντάρισμα της άλλης πλευράς ήταν επιφανειακό και λαϊκίστικο, χωρίς επιχειρήματα.
Για τα παρένθετα πρόσωπα που γράφονται στο σκεπτικό: «Από ότι μίλησα και με τους δικηγόρους, δεν υπάρχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τα παρένθετα πρόσωπα. Εντάσσεται στο πλαίσιο των εικασιών. Τώρα που θα πάμε στα δικαστήρια θα δούμε ποιος μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει νομική τεκμηρίωση».
Για την εισήγηση της ΕΕΑ και την χρονική στιγμή της γνωμοδότησης: «Το να έχουμε την απαίτηση από μια επιτροπή να ξέρει από ποδόσφαιρο είναι αόριστο. Αυτό που περίμενα είναι να κρίνουν βάση της επιστημονικής ιδιότητας του καθενός. Αυτό που είδαμε στο σκεπτικό με την αυτοψία της κ. Μαρούπα στην Ξάνθη, είναι εντελώς αστείο. Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις από ποδόσφαιρο για να ξέρεις πότε ξεκινάει ένας αγώνας και τι συνέπειες μπορεί να έχει μια απόφαση».
Για την καταγγελία του κ. Παναγόπουλου για δωροδοκία του κ. Αρκούδη: «Μιλάμε για μια καταγγελία του κ. Παναγοπουλου η οποία δεν ξέρουμε αν θα αποδειχθεί αληθής η όχι. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα που δείχνουν το ποιόν της επιτροπής. Ο πρόεδρος της συνδέεται με συγγενική σχέση με τον Υφυπουργό αθλητισμού. Η καταγγελία είναι χοντρή αλλά αυτή την στιγμή μένει ως εκεί. Εγώ σας μιλάω για απτά γεγονότα, για την συγγένεια δηλαδή».
Για το πως μπορεί η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι αγωνιστικό αυτό το ζήτημα. Πραγματικά το έζησα από την πρώτη στιγμή που ήρθα, πως προτεραιότητα του συλλόγου είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν όμως και άτομα στην ομάδα που έχουν απομονώσει τα όσα γίνονται. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει συμβεί κάτι μέσα στα αποδυτήρια. Κάποιες κακές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό, σίγουρα δεν οφείλονται σε αυτό».
Για την συναντήσεις του κ. Γεραπετρίτη με εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αλλά και την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: « Μέχρι τώρα μιλάμε για διαρροές. Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν πολλά αντικρουόμενα σενάρια, οπότε πρέπει να έχουμε στα χέρια μας κάτι συγκεκριμένο για να απαντήσουμε. Δεν είναι σε καλή η κατάσταση το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι από τα πιο ωραία πρωταθλήματα αυτά που βλέπουνε φέτος. Και πέρυσι ήταν πολύ όμορφο αλλά και πρόπερσι με εξαίρεση αυτό που έγινε στο τέλος με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο ανταγωνισμό στις πρώτες θέσεις και όλο αυτό έλειπε από τον κόσμο. Αυτό καταστρέφεται με την επικοινωνιακή πολιτική του Ολυμπιακού. Οι επιτροπές της ΕΠΟ δεν μπορούν να φιμώσουν αλλά να επιβάλλουν τις ποινές. Τον Ολυμπιακό τον χαλάνε τα πάντα γιατί δεν μπορούν να μείνουν για τρίτο συνεχόμενο χρόνο χωρίς πρωτάθλημα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το VAR. Το VAR δεν μηδενίζει τα λάθη αλλά είναι όπλο για να κάνεις λιγότερα.»