«Πιστεύω στη σωτηρία του Άρη»

Με αφορμή την παρουσία του στην Εθνική Ομάδα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων, τόνισε την πίστη του για την… σωτηρία του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τις αναμετρήσεις με τις ομάδες των φίλων του, Βεζένκοφ (Βουλγαρία) και Μιλόσεβιτς (Βοσνία): «Θα ήταν πιο ωραία αν ερχόταν και ο Σάσα στην Πάτρα. Με τον Μιλόσεβιτς μιλάμε καθημερινά, θα είναι ωραία εμπειρία να παίξω αντίπαλος με έναν συμπαίκτη μου στον Άρη. Θέλω να απολαύσω και τα δύο παιχνίδια, πάντα είναι τιμή να βρίσκομαι στην Εθνική και θέλουμε να αρχίσουμε με δύο νίκες».

-τον στόχο της Εθνικής στα «παράθυρα» πέρα από την πρόκριση: «Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική από τα προηγούμενα προκριματικά. Βλέπουμε ότι όλοι απολαμβάνουν την παρουσία τους εδώ και υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά θέλουμε και τα αποτελέσματα ώστε να μην έχουμε προβλήματα στη συνέχεια και να πάρουμε την πρόκριση όσο πιο γρήγορα».

-την ανανέωση στην Εθνική: «Είναι θετικό ότι δίνεται μέσα από αυτά τα παιχνίδια η ευκαιρία σε κάποια παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική να είναι σταθερά στην κορυφή».

-το αν νιώθει περίεργα που συμμετέχει ξανά στα παράθυρα, χωρίς εγγύηση ότι θα είναι έστω και στην προεπιλογή μιας μεγάλης διοργάνωσης: «Για μένα προσωπικά δεν είναι άχαρο να παίζω στα προκριματικά. Κάθε φορά που παίζεις με την Εθνική είναι σπουδαία υπόθεση για μένα. Σίγουρα εγώ ένιωσα λίγη αδικία που δεν ήμουν το καλοκαίρι στην ομάδα. Το ήθελα πάρα πολύ και πίστευα πως μπορούσα να βοηθήσω. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Θα κάνω ό,τι μπορώ και πάλι ελπίζοντας από το Προολυμπιακό κιόλας να είμαι παρών και σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική».

-το αν η παρουσία στην Εθνική τον βοηθά να αποφορτιστεί από την πίεση στην δύσκολη κατάσταση που είναι ο Άρης: «Η αλήθεια είναι πως με βοηθά. Θα έχεις μια εβδομάδα να ηρεμήσεις, να δεις τα πράγματα και λίγο από έξω. Όταν είσαι εκεί καθημερινά είναι δύσκολη η κατάσταση, τόσο βαθμολογικά όσο και διοικητικά. Είναι γενικά μια περίεργη χρονιά για μας. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική και θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε το στόχο μας».

-το αν πιστεύει ότι ο Άρης μπορεί να σωθεί: «Εγώ σίγουρα το πιστεύω. Τώρα που θα επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη μέσα στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να σωθούμε».

-τη βοήθεια του κόσμου στο ματς με την Βουλγαρία: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας, να μας δώσει την ενέργειά του και ελπίζουμε κι εμείς να τους ανταμείψουμε με την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο».